Van egy akváriumom, szeretnék halakat. Mit kell beszereznem?
teljesen kezdő vagyok a témában. egy kb. 50*30*30cm-s nagyságú akváriumot kaptam (nem tudom, hány literes). Mit kell venni bele, hogy lehessen tartani halakat?
A legalapvetőbb dolgokat is írjátok le lécci, tényleg homály vagyok a témában! :)
köszönöm
Cápamárna lesz a te halad, de ahhoz nem 45 literes akvárium kell hanem 300.
Ezeket olvasd el: [link]
ezt a cápamárnát már néztük, de nem ez az.. :(
alapvetően az érdekel, hogy miket, és miből mekkorát kell vennem? levegőztető, vízmelegítő stb.
Az ollófarkú razbóra is egy olyasmi áramvonalas állat, eggyel kisebb, de annak is nagyobb hely kéne, az sem odavaló: [link]
Kis méretű halak amik nagyjából belevalók, pl:
endler, amanda, boraras.. (amelyik csapvizes):
Vagy guppik:
vagy törpe fogasponytyocskák:
vagy törpe páncélos harcsák
Vagy 1db bettát, de amellé nehéz más halakat tenni:
(50*30*30)/1000=45l :D
Ehhez még szükséged lesz fűtőre (50W-osra), egy szűrőre (minimum 400l/h-s teljesítménnyel, és minél nagyobb szivacsmérettel), világításra (kb 20-25W-os kellene, 6500K-es daylight kompakt izzó vagy fénycső).
Ezek a legalapabb dolgok. Ezen kívül még kelleni fog talaj, növények, halháló, hőmérő, vödör a vízcseréhez, leszívócsőre a vízcseréhez, és egy dörzsi szivacsra a tisztogatáshoz.
A "mini cápa" meg vagy a már említett cápamárna, vagy a cápaharcsa: [link]
Ennek még nagyobb kell, mint a cápamárnának, szóval valamilyen más fajt kell kitalálnotok. :)
És a végére még annyit, hogy olvasd el azokat az e-bookokat, amit belinkeltek előttem. Szinte minden benne van.
Vízmelegítő
szürő
aljzat(apró kavicsok)
vízi növények
víz hőmérséklet mérő
ha akarsz akkor víz elő készítő
A növényeknek jó ha van tápsó
ez amk mindenképpen kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!