Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagy baj ha én a gyártóknak...

Nagy baj ha én a gyártóknak hiszek?

Figyelt kérdés
nekem is aquael fan 2 tipusú belső szűrő van 68 literes akváriumhoz, de sok helyen láttam ,hogy valaki írta ,hogy nem jó még 40 litereshez sem , én megkérdeztem a város összes akvarisztika üzletében mindegyik azt mondta ,hogy jó még 150 literes aksihoz is volt aki még el is kezdte magyarázni szakszerűen elég meggyőző volt , mert most ha logikusan elkezdek gondolkodni a gyártó nem vezetheti meg az embereket ennyire nyilvánvalóan ,azért van a fogyasztóvédelem , nem adhatnak el mű bőr cipőt bőr ként feltüntetve stb...
2013. jan. 31. 18:07
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

vagy ez ? [link]

önmagában elég lenne 70-80 körüli aksihoz?

2013. jan. 31. 20:44
 22/31 A kérdező kommentje:

[link]

vagy ez szerintetek melyik ?

2013. jan. 31. 20:45
 23/31 A kérdező kommentje:
vagy ez ? [link]
2013. jan. 31. 20:46
 24/31 A kérdező kommentje:
mert 6000 forint alatt tudnék vásárolni
2013. jan. 31. 20:46
 25/31 A kérdező kommentje:

azt hiszem ezt rendelem meg mellé ez jó lesz ?

[link]

Ajánlott akvárium méret: 200-300 L akkor sztetek hány literig jó ez ?

2013. jan. 31. 21:02
 26/31 anonim ***** válasza:

ez túl erős alig 70 literbe.

ezek közül én

[link]

ezt venném meg.

DE nézz szét akvarista.hu-n, elég olcsón dobálnak pl Eheim pick up szűrőket is. neked önmagában a 2010 vagy 2012 kellene, de ha a mostani mellé veszed, akkor a 2008 is elég lesz.

mintha láttam is volna, hogy vki árul 2008-at pár ezerért :) de nem száz.

ennek elég nagy a szivacsa, szóval fér bele bőven mini siporax, és a min 150 l/h teljesítménye mellé kevés perlon is leég lenne, mert ezt nem kell tovább lassítani :)

2013. jan. 31. 21:12
 27/31 _.-Akv-._ ***** válasza:
Én árulok kettőt, ha eljösz érte :D Van 2 2008-am is...
2013. jan. 31. 21:22
 28/31 A kérdező kommentje:
akvarista.hu-n hol találom a szűrőket?
2013. jan. 31. 21:23
 29/31 _.-Akv-._ ***** válasza:
A fórumban.
2013. jan. 31. 21:27
 30/31 YourDestiny ***** válasza:

Én a kérdésre válaszolván azt írnám, hogy egyes gyártók által megadott adat alsó határa lehet jó iránymutató olyan szempontból, hogy tartály nélkül megfelelően megforgatja a vizet, tehát vízpumpaként működhet egy bizonyos literig ekkora meg akkor akváriumban. Az Aquaelnél viszont még ilyen szempontból se megfelelő a gyári ajánlás. A 450 liter per óra 100 literhez se lenne megfelelő, még mechanikai szűrésre se. Kombinált biomechanikaira meg... viccnek is rossz, és ezt minden túlzás nélkül írom. A 40 litert nagyon jó szívvel ajánlom ehhez a szűrőhöz. Egy parányi szivacs képtelen biológiailag megszűrni egy 100 literes akváriumot. Ekkora medencéhez már egy nagyobb szivaccsal ellátott szűrő se jó, hisz tisztításkor csak egy és ugyanazt a szűrőanyagot mosod mindig. 100 liter felett nemhogy egyéb szűrőanyagokat használunk, de már a külső szűrő is javasolt, hogy abból megfelelő mennyiségű legyen az adott akváriumhoz. Előszűrést se véletlenül alkalmazunk, hogy a biológiai szűrőanyagot ne kelljen piszkálni, érintetlenül működjön és tegye a dolgát hosszú távon. A 100-150 liter a dobozon... hát szerintem legyen elég annyi, hogy lengyel gyártó.

Írok egy példát, amit a laikusok is nagy eséllyel megértenek. Egyes külső szűrőket ugyanilyen méretig, tehát 150 literig javasolnak, amelyek több literes tartállyal rendelkeznek. És hogy hasonlítható ehhez egy belső szűrő, amiben van egy lepkesz@r méretű szivacs? Felhozom a GreenAquát is, amely név alatt azért nem egy ismeretlen nevet értünk, amit semmibe kell venni. Az ennél nagyobb teljesítményű külső szűrőket 100 liter alatti medencékhez ajánlják. Az ilyen Aquael féle fosokat nem is árulják, és em véletlenül. A boltokban meg ezek a szűrők vannak rakás számra, mert olcsó, a legtöbb vevőnek meg erre van pénze, és úgyse vesz drágábbat, inkább tovább áll. A boltos azt mondja neki, amit hallani akar, ő meg happy, hogy ilyen meg olyan összegből megúsztam. A szomorú igazság pedig a háttérben az, hogy vett egy szemetet, ami szinte semmire nem jó.

2013. febr. 1. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!