Nagy baj ha én a gyártóknak hiszek?
Kb nálad lehet a felső határ, én olyan 65-70 liternél nagyobb akváriumot nem bíznék rá.
A vízforgatásához képest nincs benne valami nagy szivacs, ez is befolyásoló tényező.
A halaknak pedig nem csak a létszáma a fontos, hanem a fajtája is, (hogy mekkorára nő, és milyen testalkatú, mert ezektől függ, hogy mennyire terhelik le a vizet.)
65-70 literbe ilyen 4 cm körüli halakból mondjuk 12-15 db körül van a plafon, ami még egészségesnek mondható.
Hát akkor nem mondanám hogy nincs sok halad, mármint az akvárium mérethez és a szűréshez viszonyítva.
Ez még egy jó létszám, de több halat szerintem már ne tegyél bele.
...bár, ha jobban meggondolom, a hím guppik is elég kicsik, (a farkuk nélkül) meg a törpe páncélosok is.
És a páncélosok is rajhalak, szóval belőlük tehetnél még 3-4 db-ot.
ehhez a szűréshez, és helyhez ez már inkább sok hal. többet semmi esetre se tegyél bele.
én a helyedben cserélném a szűrésem egy kicsit nagyobbra, mármint úgy nagyobbra, hogy a teljesítménye ÉS a szivacsa is legyen nagyobb. DE ne legyen túl erős :)
vagy ami még működne, hogy beteszel még egy fan2-t (vagy hasonló kaliberűt) és az egyik belsődbe teszel mini siporaxot és az áramlás lassítására perlonvattát. így meg is lenne oldva a bio szűrésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!