Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagy baj ha én a gyártóknak...

Nagy baj ha én a gyártóknak hiszek?

Figyelt kérdés
nekem is aquael fan 2 tipusú belső szűrő van 68 literes akváriumhoz, de sok helyen láttam ,hogy valaki írta ,hogy nem jó még 40 litereshez sem , én megkérdeztem a város összes akvarisztika üzletében mindegyik azt mondta ,hogy jó még 150 literes aksihoz is volt aki még el is kezdte magyarázni szakszerűen elég meggyőző volt , mert most ha logikusan elkezdek gondolkodni a gyártó nem vezetheti meg az embereket ennyire nyilvánvalóan ,azért van a fogyasztóvédelem , nem adhatnak el mű bőr cipőt bőr ként feltüntetve stb...
2013. jan. 31. 18:07
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
6 neon , 4 hím guppi , 2 törpepáncélos ,1 anci , 2 almacsiga
2013. jan. 31. 19:49
 12/31 anonim ***** válasza:

Kb nálad lehet a felső határ, én olyan 65-70 liternél nagyobb akváriumot nem bíznék rá.

A vízforgatásához képest nincs benne valami nagy szivacs, ez is befolyásoló tényező.

A halaknak pedig nem csak a létszáma a fontos, hanem a fajtája is, (hogy mekkorára nő, és milyen testalkatú, mert ezektől függ, hogy mennyire terhelik le a vizet.)

65-70 literbe ilyen 4 cm körüli halakból mondjuk 12-15 db körül van a plafon, ami még egészségesnek mondható.

2013. jan. 31. 19:52
 13/31 anonim ***** válasza:

Hát akkor nem mondanám hogy nincs sok halad, mármint az akvárium mérethez és a szűréshez viszonyítva.

Ez még egy jó létszám, de több halat szerintem már ne tegyél bele.

2013. jan. 31. 19:55
 14/31 anonim ***** válasza:
Egyetlen alapszabályt kövess, hogy a víz térfogata 6-10-szer legyen megforgatva óránként. 6 kevés halra, kevés növényre vonatkozik, 10 sokra. A fan-2 450 liter/órával nagyon az alsó határ, sőt alatta van. Én a 70 litereset fan-3-al szűröm, plusz külső szűrővel, közel sem volt elég a 450 l/ó. Az, hogy ennyit 100-150 literbe javasolnak, teljesen nevetséges.
2013. jan. 31. 19:56
 15/31 anonim ***** válasza:

...bár, ha jobban meggondolom, a hím guppik is elég kicsik, (a farkuk nélkül) meg a törpe páncélosok is.

És a páncélosok is rajhalak, szóval belőlük tehetnél még 3-4 db-ot.

2013. jan. 31. 19:57
 16/31 A kérdező kommentje:
hát igen farkuk nélkül a neonok nagyobbak nála :D
2013. jan. 31. 20:07
 17/31 A kérdező kommentje:
abból a szempontból kevés ,hogy ha elé ülök alig látok halat :D
2013. jan. 31. 20:07
 18/31 anonim ***** válasza:

ehhez a szűréshez, és helyhez ez már inkább sok hal. többet semmi esetre se tegyél bele.

én a helyedben cserélném a szűrésem egy kicsit nagyobbra, mármint úgy nagyobbra, hogy a teljesítménye ÉS a szivacsa is legyen nagyobb. DE ne legyen túl erős :)

vagy ami még működne, hogy beteszel még egy fan2-t (vagy hasonló kaliberűt) és az egyik belsődbe teszel mini siporaxot és az áramlás lassítására perlonvattát. így meg is lenne oldva a bio szűrésed.

2013. jan. 31. 20:26
 19/31 A kérdező kommentje:
hát majd ha lesz pénzem , nyilván az a fő probléma ha lenne megvenném a legjobb szűrőt :)
2013. jan. 31. 20:28
 20/31 A kérdező kommentje:

és ha vennék mellé egy ilyent ?

[link]

akkor? ez még megfizethető áron van :D

2013. jan. 31. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!