Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi a véleményetek erről?

_.-Akv-._ kérdése:

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Ez... ez...

[link]

2013. jan. 24. 22:13
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
"Előbb felad egy..." hát igen, úgy lett volna értelmes, de ő nem úgy csinálta.
2013. jan. 25. 10:54
 52/66 anonim ***** válasza:
70%

Igen, sajnos sokkal valószínűbb, hogy nem azért adja el a halait, mert jobb sorost szán nekik, hanem mert már nem izgi és büdi, és nemisöntisztul, mint azt remélte. Számomra az a legszomorúbb, hogy alighanem soha sz életben nem tudja meg, hogy ezt milyen nagyon rosszul csinálta, elmondja majd pár embernek, hogy ja, voltak aranyhalaim, amitől azok is kedvet kapnak, és újabb adag aranyhalat ítélnek lassú halálra.

Én ha a halak szóba kerülnek, nem szoktam buzdítani az embereket. Megmondom, hogy tán még a terrarisztikánál is bonyolultabb és összetettebb, és még én - a nagy állatbolond - sem érzem magamban az elhivatottságot és türelmet egyelőre, hogy nekifogjak megtanulni. Tehát nem értek a halakhoz és nincs akváriumom :) Ha 100-ból egy ember meggondolja magát, hogy a kovászos ubis üvegben aranyhalat tartson, mert azt látta a tévében, akkor már megtettem, amit lehetett.

2013. jan. 25. 11:07
 53/66 anonim ***** válasza:
100%

Először a kevés százalékos válaszolónak: Senki nem a százalékra veri magát, ez egyszerűen csak azt jelzi, hogy mennyire megbízható a válaszadásod, mennyit számít a véleményed. A jelenlegi 12 százalékkal senkit nem érdekel, hogy mit mondasz a témával kapcsolatban, mert nem vagy kompetens.

Platypusnak nem véletlenül van megrendíthetetlenül annyi, amennyi, mert már rengeteg tudást és információt megosztott itt, letett valamit az asztalra (nem kell belekötni és olyanokat írni, hogy ennyi öröme legyen meg blablabla, mert itt most csak a fórumról van szó, a magánélethez egyáltalán semmi közünk és nem is kapcsolódik a témához).

A kérdésre válaszolva, az alapvető problémákról:

Én rengeteget vitatkozok akvarisztikában jártas, intelligens emberekkel.

Ott van édesapám, tőle kaptam 20 éve az első akváriumomat, ő segített mindenben, mégsem ért a halakhoz, hiába magyarázom el ezerszer a vízcserék fontosságát, a biológiai folyamatokat, nem az van, hogy nem érdekli, csak egyszerűen nem ebben a világban él. Azért, hogy nekem meglegyen a jelenlegi tudásom, rengeteget olvastam, rengeteget tanultam. Ez sajnos a hobbik világában nem evidens, nem elvárás, csak lehetőség. Sokan nem élnek vele, mert bár szeretik a halakat, próbálnak jó körülményeket teremteni, de nem tudnak annyi energiát belefektetni, amennyi ehhez a szinthez kell.

Én mikor elkezdtem a tanulást már 15 éve halaztam, mégsem tudtam gyakorlatilag semmit. Attól az információáradattól pedig, amit neten találtam, csak még rosszabb lett a helyzet, azt sem tudtam, hogy hová nyúljak. Elkezdtem végigolvasni az akvarista.hu topicjait, rengeteg hasznos, de eltérő információval és egyszerűen nem tudtam, hogy minek higgyek. Néhány hónap folyamatos olvasás kellett hozzá, hogy kiszűrjem a számomra hasznos információkat és el tudjam dönteni, hogy mennyire fontosak és mennyire hasznosak.

Nekem ez belefért az időmbe, volt kedvem hozzá, de ez nem várható el minden háziasszonytól, édesapától, édesanyától, hiszen bárkihez hozzávágnak egy akváriumot a boltban, mindenféle információ nélkül, és nem a legrosszabbat feltételezi az ember. Azt az információt veszi alapvetőnek, amit szemtől szemben, személyesen közölnek vele.

Tehát ha valami változást szeretnénk a témában, akkor engedélyhez kell kötni a legutolsó hobbiállat tartását is. Ez pedig gyakorlatilag kivitelezhetetlen.

2013. jan. 25. 11:22
 54/66 A kérdező kommentje:
Igen az azért elég furcsa lenne, ha akvarisztikai kis kártyát kéne bemutatni, hogy bármit is kiadjanak a boltban :D
2013. jan. 25. 11:34
 55/66 anonim ***** válasza:
100%
Ott van a kutya elásva, amit mondasz. A személyesen, a boltban elmondott infót szentírásnak veszik a vásárlók. Tehát: hozzáértő eladókat kéne alkalmazni.
2013. jan. 25. 11:48
 56/66 anonim ***** válasza:

Törzsvásárolói kártyát láttam egy helyen, de az másra való.

Ha rendszeresen vásárolsz, kapsz egy törzs..kártyát, amivel legközelebb olcsóbban vásárolhatsz, mert a kereskedelmi logika alapján az a dícséretes ha elég nagy balek vagy ahhoz, hogy minden szrt megvegyél.

2013. jan. 25. 11:50
 57/66 anonim ***** válasza:

Hát igen, ha ezt bevezetnék, akkor két dolog lenne biztos:

Az egyik, hogy a legtöbb kereskedés lehúzná a rolót, a másik, hogy magánszemély adna el folyamatosan magánszemélynek, lassan eltűnnének a különlegesebb fajok és mindenki guppit tartana. Ezzel még nem is lenne gond, de a színvonal nem növekedne, sőt...

2013. jan. 25. 12:00
 58/66 anonim ***** válasza:
100%

Régen egyszer egy eladónő lebeszélt arról, hogy hínárt vegyek. Kérdezte mekkora fény van az akváriumomban. Mondtam, hogy hány watt, megállapította hogy az kevés, és egy csoffadt anubiast kezdett ajánlgatni.

Mondtam neki, hogy ez nem tetszik, kösz, akkor nem kérek semmit, és kijöttem. Ő értett a növényekhez, de én rosszkedvvel jöttem ki tőle, pedig volt nálam egy rakat pénz. Akartam venni valami szépet, de hát nem jött össze, mert hiába próbálkoztam, nem volt hajlandó nekem eladni mást.

Másnap elmentem venni egy plusz izzót és vettem máshol növényeket.

Az ő boltja pedig totál üres volt, mármint termékek voltak, de sehol egy vevő nem volt bent.

Lehet hogy minden vevőt így zavart el, és térített jobb útra, pedig ő csak lelkiismeretes volt. De hogy saját magának nem hozott ezzel hasznot, az is biztos.

Nyilván lehet ezt jobban is csinálni, de ő nem volt jó kereskedő :)

2013. jan. 25. 12:18
 59/66 Platypus ***** válasza:
Rémlik valami, hogy a 2008-as állatvédelmi törvényben volt valami próbálkozás, hogy élő állatot csak egy adatlappal együtt lehessen eladni, amin minden alapvető dolog rajta van a tartásáról. Ha ebből lenne valami, már az is haladás lenne.
2013. jan. 25. 12:26
 60/66 anonim ***** válasza:
Hja és azt még hozzátenném, hogy később ugye vettem máshol hínárt, meg anubiast is, és 3 hónap mulva már csak az anubias maradt meg, hiába vettem plusz izzót. És miután befuccsolt az ötletem, csak később kezdtem el utánaolvasni a növényeknek :D
2013. jan. 25. 12:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!