Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi a véleményetek erről?

_.-Akv-._ kérdése:

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Ez... ez...

[link]

2013. jan. 24. 22:13
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
0%
arra nem is gondolsz hogy talán új vagyok ? de sebaj téged se az eszedért szeretnek :) + most már pár % császár lepontozott , nagy bánatomra :((((((((
2013. jan. 25. 00:19
 42/66 anonim ***** válasza:
87%
Ebben van valami. Szoktam olvasni Platypus válaszait, és bármennyire is nem tetszik neked, de az állatos témákban otthon van, nagyon kompetens válaszokat ad. Erre kapja a kis zöld kezecskéit. Ennyi.
2013. jan. 25. 00:19
 43/66 anonim ***** válasza:
50%
Én is elég új vagyok, kb. két napja írok válaszokat is :)
2013. jan. 25. 00:20
 44/66 anonim ***** válasza:
0%
hát a rokonait csak ismeri :D
2013. jan. 25. 00:20
 45/66 anonim ***** válasza:
71%
Naja. Te meg ezekre kapod a %huszároktól a piros kezecskéket. Nemisértemmiért.
2013. jan. 25. 00:25
 46/66 anonim ***** válasza:
0%
nem mintha érdekelne :D
2013. jan. 25. 00:30
 47/66 YourDestiny ***** válasza:
85%

Hát emberek, én most olvasom a kommenteket, de megérte feljönni ide így estére, az már biztos. Erre az egészre csak annyit írok, hogy LOL!

Meg hát a jelenleg 26 százalékos frontról hazatért, leharcolt katona bármennyi hülyeséget is írt össze, a nap felszólalása akkor is a szép gém. Miért pont szép? Hjáááj :) Na béke veletek.

2013. jan. 25. 00:35
 48/66 anonim ***** válasza:
83%

Ha valaki nem tartja erkölcsösnek az akvarisztikát, őt is meg lehet érteni. Nem kötelező halat tartani.

A kínzásnak viszont vannak fokozatai. Azért nem mindegy, hogy 35 literben fullad meg, vagy 300 literben úszkál.

A hirdető valószínűleg azért adta fel a hirdetést, hogy ne nála dögöljenek meg ezek a halak, hanem másnál.

És ha egy cseppet is érdekelné a halak további sorsa, akkor így adta volna fel a hirdetést:

1 db 35 literes üvegakvárium eladó (garnéláknak, csigáknak).

Sopron környékieknek 4 db aranyhal ingyen elvihető (lehetőleg min. 300 literes akváriumba).

Na bumm, akkor lehet, hogy 2 külön ember vinné el, és nem egy. Viszont így nem lenne félreérthető. Sőt, ha két külön hirdetésbe rakta volna, akkor nem kellett volna mellé írni semmit zárójelbe.

Az, viszont, hogy bele is rakta a halakat és le is fotózta egyben, az már így gáz. Hja persze nem tudta külön rakni. Pehh. De akár fotózhatta volna csak a halakat, közelebbről, úgy is, hogy nem látszik az akvárium széle, amiben vannak. Így nem lenne megtévesztő.

2013. jan. 25. 01:49
 49/66 anonim ***** válasza:
56%
Bár az jutott eszembe, hogy mi van ha valaki csak külön az akváriumát akarná megvenni. Akkor hova tenné addig a halakat?
2013. jan. 25. 01:54
 50/66 anonim ***** válasza:
86%

Jó volt ez így a reggeli kávé mellé (:

Ha már a véleményemre vagy kíváncsi: nagyon sok ember kezdi rosszul a halazást, mert a legmerészebb álmukban sem gondolják, hogy a kedves eladó néni/bácsi akarva vagy akaratlanul félreinformálja őket. A 35 literben 4 aranyhal klasszikus példája ennek.

Viszont az elszomorít, hogy a hirdető feladja a hobbit, ahelyett, hogy nagy levegőt venne és elölről kezdené, ez úttal jól.

Hable: előbb felad egy "helyhiány miatt 4 db aranyhal sürgősen eladó" hirdetést, utána meg elpasszolja az akváriumot ;) A szövegezésben meg nagyon igazad van, én is volt, hogy úgy adtam el tavi aranyhalat, hogy a hirdetésbe beleírtam a várható méretüket és a minimum helyigényüket.

29-es számú radikális barátunknak: semmi baj nincs azzal, hogy elítéled a haltartást/állattartást. Csak ezt úgy is ki lehet fejezni, hogy az embernek ne nyíljon ki a bicska a zsebében.

Viszont (és nem csak kötözködésből): a Betta splendens bármelyik tenyészváltozatát visszaereszteni a vadonba kb. olyan lenne, mint kirakni a palotapincsit az erdőben, mondván, hogy a farkasoktól származik.

2013. jan. 25. 09:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!