Szerintetek? : )
akkor levésem, hogy melyik micsoda:
leghátul amit látsz és ilyen nádszerű levelei vannak, az valisneria americana 'natans'. akvarista.hu-n keresztül vettem, 80 forintért egy tövet. nem volt drága, olyan 20-25 tővel indultam kb.
akkor bal hátsó sarokban, szintén fűszerű izé, de szélesebb és másfajta levéllel, na az a hólyagos vízikehely. 4 tővel indultam, most mindegyik hozott 1-1 kis tövet :) ezt is akvarista.hu-n keresztül vettem 400forint/tő áron. szép töveket kaptam, mindegyik megmaradt és nőnek :) megérte :)
elöl a földön azok a kis zöld pamacsok elvileg gömb mohák. ismerőstől kaptam ingyen. csak sajnos ő nem formázta őket gömb alakra. már sokat javult a helyzet az induláshoz képest de még nem az igazi :S
az a szép nagy zöld tömeg jobb oldalon, ami bal oldalra hajlik. na az a kedvencem. érdes tócsagaz :) 4 vagy 5 szállal indultam, és ennyi lett 1-2 hónap alatt. 80 forint volt egy szál. nagyon szeretem és sok oxigént termel :)
a tócsagaztól kicsit jobbra Heteranthera Zosterifolia van, ebből 3 szálat vettem, nem is olyan régen indult szép növekedésnek. 100 forint volt 1 szál. annyira nem vagyok tőle elájulva, de majd talán ha nagyobb bokor lesz belőle, akkor más lesz a véleményem. de megszabadulok tőle, ha nem nyeri el tetszésem :)
a bal szélén pedig vízi hortenzia van. 1 kosárral vettem üzletben (4 tövecske volt), gőzöm sincs mennyiért de látható, hogy tele van kicsikkel :) a tócsagaz mellett ő a nagy kedvencem :)
még tervezek 1-2 kisebb módosítást. a bújkálót előrébb hozom és mögé beültetek pár tő Cryptocoryne wendtii-t, elég pedig még veszek gömbmohát.
fát jelenleg még nem szeretnék. vettem már egyet, de sehogyan se illett az összképbe sajnos :)
szerintem a halaim meg vannak elégedve jelenlegi szállásukkal. szeretnek úszkálni a növények között :)
Nézegesd ezeket a naplókat. Meg fogsz tanulni szép és természetes akváriumot csinálni.
Az egyik kedvenc akim: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wBCVv..
És a naplója: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!