Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen vizet tegyek az akváriu...

Milyen vizet tegyek az akváriumba, hogy kristálytiszta legyen legalább 1 hétig?

Figyelt kérdés
Most vettünk egy 25 l-es akváriumot.Városi vizet tettünk bele de 4 nap elteltével már zöldes az árnyalat.Ha a hátuljába úsznak a halak már alig látszanak!
2012. dec. 28. 10:37
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Értem. Azért javaslom, nézz szét itt a garnélák felől: [link]

A Neocaridina és a Caridina - Babaulti fajokból mindet tarthatod sima csapvízben.

És eszembe jutott még valami. A rákokkal hogy állsz? Ezt nézd meg: [link]

Aranyos kis állatka, fel tudja dobni az akváriumot.

2012. dec. 28. 15:20
 32/37 A kérdező kommentje:
teknősöknek az még jó!Még nem nőtték ki.Sajnálom nagyon a halakat!Basszus!:( Pedig olvasgattam róluk ezt-azt de úgy látszik rossz felé keresgéltem!
2012. dec. 28. 15:23
 33/37 anonim ***** válasza:

Azért nem kell elkeseredni. Van még egy ötletem. Nézd csak meg ezeket a halakat: [link]

Ezek az ún. nanohalak tipikusan rajhalak, nézd végig a rájuk vonatkozó adatokat. Ha rákattintasz a képekre, még több infót találsz róluk. Van, amelyik 30l-es akváriumban már tartható. Ha mindenképp szeretnél halakta, akkor közöttük keresgélj. Ők még talán elférhetnek a 25l-ben.

Én a galaxy razbóra, endler guppi, elegáns törpe fogaspontyocska, borarasok közül pedig a brigatte, vagy az urophthalmoides közül MAXIMUM 4-5 db-ot raknék bele. De semmi egyebet. 4-5 hal, és max pár csiga. Sajnos csak ennyi a 25l. :S

2012. dec. 28. 15:36
 34/37 A kérdező kommentje:
Köszi!:) fajinak!Akkor azt hiszem ők lesznek!De azért még utána nézek.Gondolom neked van akváriumod,hogy ilyen sokat tudsz róluk.Vagy ilyen boltod van?Mert akkor hozzád megyek halért!:)
2012. dec. 28. 15:41
 35/37 anonim ***** válasza:

Nem, én írtam pár hsz-el feljebb, hogy nekem is egy 30l-es nanoaksim van itthon. Én garnélázok benne, de már alaposan végigjártam ezt az utat, hogy milyen halakat lehetne ekkora aksiban tartani. Így eléggé képben vagyok. :D

Ha van még valamilyen kérdésed, nyugodtan írd meg, akár privát üzenetben is. Ha tudok, szívesen segítek.

2012. dec. 28. 15:48
 36/37 A kérdező kommentje:
oké! Köszi! :)
2012. dec. 28. 15:56
 37/37 Mészáros Erikaa válasza:
Vegyél bele baktérium kultúrát, és legyen benne sok növény amik alapból tisztítják a vized. Az aranyhal nagyon nagy lesz, megeszi a neont meg a többit is. Kis garnélákat tarts vagy bettát ilyen kis akvába. De a helyedbe minimum 50 L - esre cserélném.
2021. jan. 9. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!