Milyen vizet tegyek az akváriumba, hogy kristálytiszta legyen legalább 1 hétig?
Halat nem lehet 30 liter alatt tartani. Gerincteleneket, például garnélákat és csigákat lehet. A boltosnak jogilag nem felelőssége, hogy te kínzod-e a halaidat, így simán rádtukmálhatja a haltartásra alkalmatlan akváriumot is.
A halat mindenképpen el kell ajándékoznod vagy visszavinni a boltba, vagy új akváriumot venni. Csak az aranyhal fél kilósra nő meg! Ha nem nő meg, az meg azért van, mert a saját mocskában úszik és állandó mérgezésben él.
A 30 liternél kisebb akváriumokban lehet ivadékhalat nevelni. Illetve nagy divatja van mostanában a garnélás akváriumoknak: picik, színesek, érdekesek, lehet mellettük érzékeny növényeket tartani. A Neocaridina fajok (cseresznye garnéla, kénsárga garnéla és társaik) jól elvannak és szaporodnak klórmentes csapvízben, de az ammóniára, nitritre és rézre érzékenyek. [link]
Aranyhalat sem lehet benne tartani. 15-20cm-re nőnek meg, 150 liter alatt és nagyon jó szűrés nélkül rájuk nézni sem érdemes.
Ha boltban nem veszik vissza őket, még mindig feladhatsz egy hirdetést akvarista.hu-n.
Ebben semmilyen halat sem tarthatsz sajnos. :/
Az aranyhalat pláne nem, az általad felsorolt, már meglévő halak közül neki kell pont a legnagyobb hely.
A neonhal, hiába kicsi, nagy úszótérre van szüksége, itt sajnos ez nincs meg neki.
Én is csak azt tudom ajánlani, amit az előző kommentekben írtak. A halakat vidd vissza a boltba, és cseréld be garnélákra. Ők vígan el lesznek ekkora helyen. Csodákat lehet ám csinálni velük is. Nekem személy szerint még sokkal rokonszenvesebbek is, mint a halak, szívesebben nézegetem őket. Hatalmas élmény, amikor egy nőstény garnéla bepetésedik. Igazi büszkeséggel tölti el az embert. :D
Ha lehet egy tanácsom, ne hallgass többet a boltban dolgozó eladókra. Ők csak azért vannak, hogy eladjanak bármit, bárkinek. Nem számít nekik, hogy jó-e az, amit eladnak, vagy megfelelő.
Egyébként én is hasonló cipőben járok, mint te, nekem egy 30l-es nano akváriumom van itthon, egy Aquael Shrimp Set. Mondjuk én alapból garnélákat terveztem bele, pár csigával.
Ha esetleg felkeltettem az érdeklődésed ezek iránt a kis gerinctelen élőlények iránt, nyugodtan kérdezz, bármilyen kérdésre szívesen válaszolok. És nem csak én, itt a gyakorikérdéseken is nagyon sok hozzáértő ember kommentel. :)
Az 40l-es akvárium. Sajnos még az is kevés. Ráadásul a nagyobb akváriumhoz nagyobb teljesítményű szűrő, fűtő, világítás kell.
Egyébként milyen teknőseid vannak? Ékszerteknős? A 25l-es akvárium nagyon kicsi nekik, sőt, még a 40l-es is karcsú. Nekik se ártana nagyobb akvárium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!