Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hány fokos víz kell a neonhala...

Hány fokos víz kell a neonhalaknak? Hogy kell etetni őket ha otthon vannak már az allatkereskedésből?

Figyelt kérdés
nagyon sürgős köszönöm
2012. dec. 8. 09:51
 1/6 anonim ***** válasza:

22-24 körül.

Az akváriumba érkezés után 2-3 nappal érdemes elkezdeni etetni őket, addig szokják a helyet, az esetés felesleges stressz.

Fagyasztott apróbb eleség kell nekik, artemia, cyclops és hasonlók.

Minimum 60-80 literes akvárium, sötét aljzat, sok növény.

Ez a sürgős dolog viszont eléggé szörnyű, mielőtt megveszed a halakat, illene tisztában lenni annyival, hogy mik az igényeik... Ha meg ajándékba kaptad őket, akkor gratulálok a felelősségteljes ajándékozónak...

2012. dec. 8. 10:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát ezek a halacskák halálra vannak ítélve, mert gondolom a víz sem állt még be. Úgy nem tarthatsz halat, hogy csapból engedsz nekik vizet, majd pakolod is bele rögtön a halacskákat.

Úgyhogy igazából olyan mindegy milyen meleg a vizük, és mit adsz nekik enni :)

2012. dec. 8. 11:30
 3/6 YourDestiny ***** válasza:
A sima és nem vörös neonhalnak 24, vagy ez alatt. Nekem is nulla informálódás szaga van a dolognak. 3-4 hét járatás szükséges a halak érkezése előtt, a friss csapvíz könnyen végez velük, a gyorsan felhalmozódott ammónia okánál fogva. Ha viszont megfelelően előkészített akváriumról van szó, jó szűréssel és tágas kiúszótérrel, akár másnap is etethetők, hamar átszoknak az új környezethez.
2012. dec. 8. 14:07
 4/6 YourDestiny ***** válasza:
Ja igen, a száraz táp csak kiegészítés legyen. Fagyasztott artémia, cyclops tökéletes, ahogy Murr is írta, néhai szúnyoglárva is mehet, természetesen szintén fagyasztott formában kiolvasztás után. Heti 6 alkalommal naponta egyszer kapjanak annyit, amennyit egy-két perc alatt maradéktalanul elfogyasztanak.
2012. dec. 8. 14:10
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
nekem is van akváriumom minden halat ugyan akkor kell etetni nem kell külön .. 25 fokos víz kell nekik (nembaj ha pár fokkal eltér de az a legjobb) nekem az állatkereskedésbe a halaknál azt mondták hogy pár napig lehet hogy nem fognak enni de én otthon egyből adtam nekik és ettek is.. egyébként naponta 2x etetem őket reggel és este .. jó dagadtak !:-)
2012. dec. 8. 15:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves bazsi!

Privát üzenetedre válaszolva:

"Kedves murr...tudod utánanéztem és a neten mindenhol mást irnak hát bementem egy állatkereskwdésbe és a nö nem tudta mi az a neonhal !"

Furcsa, google első 5 találatába belenéztem, hőmérsékletre mindenhol ugyan azt írták, wikipédián volt akváriumméretre baromság beírva, azt javítottam, de a többi ott is stimmelt.

Ha az állatkereskedésben a nő nem tudta, hogy mi az a neonhal, akkor hogyan vásároltad meg őket? Nem mentegetőzni kell, hanem beismerni a hibádat és tanulni.

[link]

2012. dec. 8. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!