Harcsatartás otthon?
A minap egy kb 15 cm-es harcsa került hozzánk,de fogalmam sincs hogy tartsam...
-mit eszik,milyen legyen az akvárium,hogy tartsam,stb.
De megszeretném tartani...
Köszönöm.
Hát, neki egy kerti tó jobb lenne, de ha mindenképpen akvárium, akkor nagyon fontos, hogy hideg vízinek kell lennie, ergo nem nagyon mehet 25 fok fölé, mert az a harcsának már sok lenne.
Akváriumnak szerintem 400 liter fölött gondolkodj, ami elég lehet talán pár évig. Szűrésnek egy nagyon erős mechanikai szűrésre lesz szükség, a táplálását pedig szerintem megoldhatod az elején heti 3-4 guppival (majd meglátod mik az igényei) később naphalakkal. Az úgyis károkozó.
De szerintem sokkal jobban járnál, ha eleresztenéd szegényt a legközelebbi vadvízben, és ha mindenképpen harcsafélét szeretnél, vennél pl egy morgóharcsát, vagy egy érdekesebb L-es harcsát.
Nos rengeteg tapasztalattal tudok neked szolgálni ugyanis nekem is vannak harcsáim. Ragadozók közül ez a legszívósabb, úgyhogy nem olyan nehéz tartani. nekem 2 db kb 40 cm-es van egy 100 literes aksiban. én a közeli kistóból hozom nekik a z apróhalakat kb.2-3 centisek. hetente hozok újakat télen amikor bevolt fagyva minden karajdarabkákat kaptak rajongtak értük kézből elvették.
az akvárium legalább 60-70 liter feletti legyen(nagyra megnő ha gondozod) aljzatnak a szintén kistóról hozott átmosott fél centis kis kavicsokat hoztam(muszáj kavicsot mert a homokot felkeverik rablásnál)és kb. 2,5-3cm-es rétegben szórtam el. külön-lülön szűrő-t és levegőztetőt alkalmazok hogy a koszt felszívja. az aljzatra én egy negyedrevágott cserepet tettem mindenképp biztosíts neki olyan helyet ahol sötét van, mert nappal a sötétben szokott bújni és csak éjszaka legénykedik. érdemes egy víztetején lebegő növényt is betenni hogy szürkületesebb legyen a környezete. a teteje jó nehéz legyen mert éjszaka kiugorhat világítást nem kapcsolok neki csak ,,ideges" lesz tőle.
már kb. 1 éve vannak meg és előtte is voltak
remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!