Valaki tud logikus magyarázatot adni arra, hogy miért indult meg a barna alga, mióta 25-ről 60 Wattra ugrott a világítás?
A barna alga mindig is szerette az erős világítást, nem győzöm eleget mondani (itt is) semmi köze a kevés fényhez.
Nálam 0,8 W/l-nél kezdett szinte kiirthatatlanná válni.
Ezt az a tény is erősíti, hogy mindig azok algásodnak, amik a legtöbb fényt kapják. Véletlenül sem azok a felületek, amik árnyékban vannak.
Más változás nem történt, csak a fényt emelted meg?
Milyen spektrumú a megemelt fény, a régihez képest?
Hány nk-s a vized?
Esetleg érdemes lenne kúraszerűen használni ilyet:
És ha túl lágy a víz, akkor kicsit felkeményíteni.
Az árnyékos részek algásodnak, csak sajnos jobban, mint eddig. 25 Wattos Aquastar volt felette sokáig, most lett kész a tető, daylight lett kombinálva egy kékes fényű csővel. Más változás nem történt, kivéve, hogy kb. két hete elkezdtem adagolni az Easy Carbot, a kevéske ecset tőle rémült meg.
A víz szilikátos, az valószínű. Lágy, 4 nk, de a KH-t keményítem 10-re a sügerek miatt.
Vagy ilyet, de ez drágább
Nem hagyományos algairtóként működik, nem csak tüneti kezelés. Általában ha sikerül egyszer minimálisra csökkenteni a kovasav mennyiségét, akkor véglegesen kiszorítható a barna alga. ...Bár garancia nincs rá.
Amúgy meg mikor történt ez a fényerő emelés? Mert ha csak pár hét, akkor gyakoribb vízcserék mellett várhatnál még pár hetet, lehet hogy magától ismét egyensúlyra talál az akvi.
És így hány w/l a fényerő?
Mert soknak tűnik a kék spektrum. Ha a w/l is viszonylag sok, akkor oda jó gyorsan növő növények kellenek!
Először is köszi mindenkinek!
Másodszor tápozás nem nagyon van. Egy aponogetifoliám van, az mondjuk elég benga, csak ugye még nem indult növekedésnek, nemrég jött, mondhatni a fénnyel. Az elején dobtam neki egy Panzit, és most a barna alga fájítja a fejem. Tényleg meg kéne már mérni ezt a szilikátot, csak kéne egy teszt. Nemrég megsóztam a vizet, biztonsági okokból egy gömbmoha miatt, persze fertőtlenítettem is. Viszont nem hinném, hogy a jódmentes sónak bármi köze lenne az algához...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!