Ha így oldanám meg a világítást (DIY) az elég lenne egy 60l-es akváriumhoz?
Nem vagyok egy DIY mester (még!) ezért vízalatti csöveket használok (és persze annak sem örülnék ha meg*na az áram XD ) A leendő 63 literes akimhoz szeretnék ( ADÁshoz hasonló, dizájnos XD) világítást.
A külseje egy esőcsatornánál nagyobb ármérőjű csőből lenne levágva ( a lényeg h kb így nézzen ki: [link]
Belül 5 vízalatti cső foglalna helyet: [link]
Szerintem 3 fehér az alap , de e másik kettőt nem tudom milyen lenne.
Az egészet fellógatnám az akvárium fölé, csak azt nem tudom milyen távolságra legyen a felszíntől.Milyen növényeknek lenne jó ez a világítás? Köszi a válszokat!
Egy ilyesmivel is jól járhatnál: [link]
Én ezeket a víz alatti csöveket semmibe se nézem. Tuti nem használnék olyat.
Rossz link.
Nem éri meg vízalattit használni.
Inkább tanuld meg a rendeset bekötni. Nem bonyolult.
Ja, hát ha ilyen profit akarsz, azzal nem éri meg otthon tökölni. Rozsdamentes acélból enne jó, de ha az alkatrészek árát nézem, plusz a melót, akkor kétséges, hogy megérné ilyennel szórakozni. Jó, mondjuk ilyen stílusúak több százezerbe is kerülhetnek, de itt van egy, ami szintén használható:
Nem nagyon jönnél ki ennél olcsóbban. És szerintem ennek is levehető a lába, és fellógatható.
Amúgy mindenképpen T5-ös 24 Wattos HO fénycsöveket érdemes használnod. 55 centiseket. Kb 2 db-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!