112-140 literes akváriumhoz mekkora teljesítményű világítást ajánlotok?
Ez azon múlik, hogy milyen növényeket szeretnél.
Az árnyéktűrő növényeknek: például az anubiasnak, hólyagos vízikehelynek, gömbmohának elég 30 watt.
Közepes fénygényű növényeknek már kell az 50-60 watt. Erős, illetve intenzív fényigényűeknek 80-90 watt.
Az ár rengeteg dologtól függ. Például lehet ezt a csövet használni:
De lehet drágábbat is:
Aztán az elektronikus előtét:
De lehet energiatakarékos izzó elektronikáját használni helyette:
Maga a lámpatest anyaga sem mindegy, lehet fából csináltatni, vagy kész armatúrát használni:
Ha belövöd, hogy mennyire szeretnél komolyan növényezni, akkor könnyebb segíteni.
Konyhai bútor neon foglalatból létezik T5-ös. Abba erősebb neont lehet rakni, és vékonyabb, esztétikusabb.
Veszel egy kicsivel hosszabbat, mint maga az akvárium és keresztbe ráraksz kettőt. Annak már elég fénye lesz.
Nem tudom hol lehet kapni, de láttam már olyat.
Ez mondjuk majdnem egy méteres, hát van ebből rövidebb is biztos:
De én azt csinálnám bemennék egy kisebb műszaki boltba a közelben aztán rendelnék tőlük valamilyen foglalatot.
Ha nincs T5, akkor T8 az is jó. Megmondanám nekik, a konyhába kell a mosogató fölé, aztán kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!