Szerintetek mire cseréljem le ezt a szűrőt?
25 literre van egy ilyenem: [link]
De nem szeretnék akasztóst, hanem mondjuk belsőt, ami hasonlóan jól szűr. Mert ennek a hagennek a teljesítményével teljesen elégedett vagyok, csak nem tetszik, hogy akasztós.
Belső szűrőből mi van olyan, ami jól szűr (gömbhalak mellé - szóval nem árt a "túlszűrés"), nem csúfítja el nagyon az akváriumot és a minősége is jó (tehát pl. fél év után nem kezd el zörögni stb)?
Nem értem, hogy miért nem tetszik. Egy ilyen kis akváriumba miért akarsz belenyomni egy nagy batár szűrőt, ha mondjuk mögé is akaszthatod szépen? Ennél jobb megoldás nem létezik, hasonló teljesítményű belső szűrőt kb. fektetve tudsz berakni és elfoglalja a hely felét.
Ami esetleg megoldás lehet még, az a mattenszűrő egy powerheaddel, de akkor meg egy nagy kék szivacsod lesz, az sem jobb.
Én a helyedben megbarátkoznék az akasztóssal, vagy ha sok pénzed van, akkor vegyél egy külső szűrőt.
Köszönöm a válaszokat. Igazából azért nem akarok akasztós szűrőt, mert nem tudom teljesen "lezárni" így az akváriumot, és 3 macska mellett ez baj :)
Külső szűrőn is gondolkodtam. Abból milyen teljesítményűt ajánlanátok?
Mondjuk nekem nagyon tetszik ez: [link]
ezt a márkát legalább ismerem és tudom, hogy megbízható. Itt nem írják, de 3,2 literes tartálya van és 550 liter/órás teljesítménye. Ez pl. jó lenne külső szűrőnek? Vagy túl sok/kevés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!