Fekete vagy fehér talajt vegyek az akváriumomba? (többi lent)
Milyen hal lesz benne; Mondjuk ebbe nem sok opció maradt.
Szerintem sötétet, azzal halak nagyobb biztonságban érzik magukat így a színeik élénkebbek lesznek!
én 80*35ös alapterületű akváriumhoz (112 liter ha így könnyebb) homokot vettem ma :) holnap fogom átmosni...elvileg szép világos szürke lesz a végeredmény ^^
amúgy a világos aljzat akkor jobb egy kicsit ha gyenge a világításod mert a sötét aljzat elnyeli a fényt a világos meg visszaveri, ahogyan más felületeken is történik. viszont pl a bazalt (sötét aljzat persze) nem algásodik...de cserébe sok sok fényt elnyel, ezzel elég sötét lesz az akvárium ha nincs elég világítás...de cserébe mutatós, mert sötét és kiemeli a növényeket és a halakat is :)
összességében én a világosabbra szavazok...35 literes akvárium nem nagy és ha sötét kavicsot raksz be, akkor lehet még picibbnek fog tűnni...legalábbis többnyire ami sötét az kisebbnek tűnik...vagyis én így vettem észre :)
Csinálhad felesbe, fehérből ilyen utat a feketébe,
csak ez könnyen összekeveredik, ezért nagyon óvatosan kell vízcserénél beleönteni a vizet. Mondjuk nálam 2 hónap volt mire elkezdett összefolyni a két talaj, viszont az a 35 liter nem olyan nagy, hogyha öszekeveredik akkor tudsz bele venni új talajt. Közben eldöntöd melyik tetszik jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!