Frissen összerakott növényes akim tetején fehér hab van, mit lehetne ellne csináli?
Nemrég raktam össze első növényes akimat, még nincs benne hal. Az összerakás után 2-3 nappal fehér hab jelent meg a tetején, de csak egy kicsi. Mikor megláttam rögtön cseréltem 25-30% vizet.Most ott tartok (2 nappal a csere után) hogy csupa hab az aki egyik sarka (akol a szűrő(külső)nem fodrozza) 8-10 mm vastag fehér hab van.
Nem tudom mi lehet, Nagyon idegesít.Köszönöm a segítséget :) (ui: a víz negyede ioncserélt/ozmo víz, lehet ezért van?)
Á, egy akvárium biológiai órája ennél sokkal lassabban ketyeg, sok ilyen kezdeti átmeneti folyamat van, amin túl kell esni.
Ilyenkor még a növények sem érzik jól magukat, sokkolja őket az átültetés, meg ezen kívül is, lehet hogy valami tápanyaghiányuk van.
Olyankor ilyen olajos váladékokat eregetnek magukból, ami pl okozhat habzást.
Majd ha 1 hónap múlva nem fejlődnek jól a növények, és még mindig habzik a víz, kezdhetsz aggódni.
Az ioncserélt víz nem habzik.
Nekem csak a gömbmohák csináltak ilyen dzsuvát.
Most is van még vödörbe, és most is hártyás a teteje, hát szűrő abban nincs, de néha lecserélem a vizét. Közben meg tök szépek a mohák. Zöldek, egy barna folt sincs rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!