Fehér, cérna szerű férgecskék a medence falán, leginkább felül. Mik ezek?
Választ keresek az akváriumomban lévő fehér cérna szerű mozgó-nyüzsgő férgek eredetére.. veszélyesek ezek??? 2 halam már feldobta az uszonyait... egyiknek a szemét nyomta ki vagy ette ki valami, a másik meg secc-pecc belső vérzést kapott és pillanatok alatt elpatkolt... ezek felelősek érte? akkor vettem észre őket, amikor a 2. halat szedtem ki :(( Mik ezek??
Az akvárium falán szinte giliszta módjára megy előre (2D-ben), de a vízben meg szinte pörögve halad előre (3D-ben). remélem érthető amit írtam.
Szerintem planária.
Nem veszélyes.
Akkor szaporodik el, ha sok bomlástermék van a vízben.
Az elhullások is erre utalnak.
a sok növény pusztulása is ilyen bomlástermék?? eddig csak 2 halam pusztult el....
hogyan lehet ezeket kiírtani???
a sok növény pusztulása is ilyen bomlásterméket eredményez?? vagy csak a húsra érted?? eddig csak 2 halam pusztult el....
hogyan lehet ezeket kiírtani???
Igen, a sok növény is, meg a túletetés, is, meg az elégtelen szűréstől is lehet.
Kiirtani nem tudom hogy lehet.
Periódusokban szaporodnak, és jelennek meg, néhány hal eszi is őket.
Ha jó a vízminőség, akkor egyre kevesebb van belőlük, és utána teljesen eltűnnek.
Esetleg ha valamivel ki tudod szedni őket csapatostól, az is sokat segít.
Vegyszerrel semmiképpen nem éri meg irtani őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!