Vörös neonhal és hím betta együtt lehetséges 54 literes akváriumban?
Figyelt kérdés
egy 54 literes akváriumban lehet együtt tartani vörös neonhalakat(ami nagyobb az átlag neonnál) és egy hím bettát?pl.: a kaját nem fogja felfalni a betta a többiek elől?a neonhalnak megfelelnek a betta életkörülményei(mert azt hallottam,hogy nagyon alkalmazkodóak a neonok)?és a legfontosabb,hogy a sziámi harcoshalam nem fogja felfalni vagy bántani a neonokat,ugye?majd berakok sok növényt,hogy el tudjanak bújni =D2009. jún. 29. 14:57
1/16 anonim válasza:
De még mennyire hogy nem bántja.Nekem is pont ugyan ez a párosítás,csak fontos hogy 26C°legyen az aksiban.A betta alkalmazkodóbb,és nem fogja felfalni a kajájukat,de ha ugylátod,akkor több kaját adsz és megoldódik,csak tul ne etess.A betta nem bántja a neonokat,viszont bettanősént ne vegyél mellé,egy aksiba mert nálam 2nősténye van,az egyik őt csipkedi,azt ki kellett venne,a másikat meg a hím csipkedi...Amugy megvannak együtt.Nálam a párositás:razbora vörösneon áncélosharcsa betta üveggarnéla és almacsiga,ja meg törpeszivóharcsa,és jol megvannak.Amugy nekem is ekora az aksim,és minden ugyan az ahogy te kérdezted,amugy a dús növényzet ezeknek a halaknak amugy is fontos,nem csak mint búvóhely,thát ha nem veszel bettát,attol még növényt vegyél.üdv Lucky
2/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszodat,nagyon hasznos volt!amúgy még akváriumom sincs de nemsokára remélhetőleg beszerzek egyet.Akkor beleteszek egy hím bettát és kb 10 vörös neont =)
2009. jún. 29. 15:37
3/16 A kérdező kommentje:
jah meg még az van,hogy azt olvastam tubifexel kell etetni a bettát.de nekem az túl undorító(lehet,hogy finnyásnak tűnök de nagyon félek ezektől a férgektől),a száraz kajával nem maradnak meg?
2009. jún. 29. 15:46
4/16 A kérdező kommentje:
és még egy hülye kérdés:milyen vizet kell adni nekik?jó a csapvíz?szval nem kell belerakni sót vagy ilyesmit?
2009. jún. 29. 15:50
5/16 A kérdező kommentje:
és ha belerakok szűrő berendezést mikoronta kell kicserélni az akvárium vizét és hogyan?
2009. jún. 29. 16:03
6/16 anonim válasza:
semmi só csak KLÓRTALANÍTÓ de az muszály a klórmérgezés ellen csapvíz jo és igen lehet sima hal kaját is adni neki csak ő ugyvan ezzel mint mi a spenottal az állati eredetüt jobban szereti(:(kecsa)
7/16 anonim válasza:
ja és ha a szűrőt cseréled akkor kb egy 50l-es akváriumnak negyed évente elég lehet venni kizárólag akvárium pucoláshoz csövet aminek a végén henger van így nem szívja fel a kavicsokat. A szűröt hetente cserélheted(:(kecsa)
8/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat =)
csak azt nem értem,h cserélni a szűrőt?az mit jelent? vegyek újat?(boccs még nagyon kezdő vagyok ^^
a spenótos hasonlat tetszik :)
2009. jún. 29. 16:58
9/16 Salx Narval válasza:
Adnék egy megszívlelendő tanácsot.Még mielőtt kudarcok érnek,és lemondanál erről a gyönyörű hobbiról.Vegyél egy akvarisztikával kapcsolatos könyvet és tanuld meg belőle az alap dolgokat.Gyönyörködni csak akkor tudsz benne, ha megérted mi miért történik.Ez nélkülözhetetlen ahhoz,hogy felelős gazdája legyél állataidnak és ne a kínzójuk.Ismerd meg igényeiket és aszerint tartsd őket.Megígérem neked, ha így teszel rengeteg élménnyel,szépséggel ajándékoznak meg téged és környezetedet.Salx Narval.
10/16 anonim válasza:
Szia!A legelső válaszoló vagyok.Ha ennyi halad lesz,igy oké,és sok növény kell.Tubiflexet lehet száritottat venni,kocka formában,nem is hasonlit csak egy mini dobókockára.S.N.tanácsait fogadd meg:)ő a mester:).Tényleg vegyél egy könyvet.A vízcserét ugy 1-2hetente kell(semmiféle negyed évente...)Szűrőt meg nem kell cserélned.kb a szűrőanyagát ugy évente vagy nemtudom mienidőnként ajánlott cserélni.Nekem szivacsszűrőm van már vagy 5éve működik ugyan azzal a szivaccsal...Csak havonta-2havonta,vagy mikor látom hogy akadozik,ki kell mosni.Amugy muszály szűrőt/levegőztetőt venned.Bátran kérdezz ha van kérdésed,segitek amiben tudok.Amugy a csapvíz tökéetes,én a víz kezelésére teszek bele tetra aqua safe-t a tetra és a sera termékek a legjobbak a piacon,ha megteheted mindig olyat vegyél.Amugy a bettáim és a neonjaim vörösszunyoglárvát vizibolhát tubiflexet lemezeskaját szemcsés sera vipagrant gyógytápot meg mégvalamit kapnak,és tök jól elvannak vele,szeretik,és ez mind szárított kaja,semmiféle ilyesztü dolog.üdv Lucky
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!