Lehet együtt tartani az alábbi halakat? Aranyhal, betta, neonhal, guppi, molli, alganyaló.
A probléma ott kezdpdik,hogy az aranyhal megeszi a kisseb termetű halakat,a betta meg elég harcias és nem szereti a társaságot.
Amit írtál az abban a formában teljesen csőd.
De ha nem veszel aranyhalat meg bettát akkor a többi elvan egymással.
Ja és az aranyhalat min 100 literesbe kell rakni.
És aranyszabály ha az egyik hal letudja nyelni a másikat akkor le is fogja nyelni.
Még a másik ellenszempont, hogy az aranyhal hidegvízi (18-20°C) a többi meg melegvízi (24-26°C).
www.diszhal.info
Én jártam már úgy, hogy az állatkereskedésben azt mondták, ellesznek egymással a kiválasztott halak, aztán kész horror zajlott az akváriumomban :(
Szerintem a neonhal, guppi, molli, alganyaló megfér egymással.
Minden válasszal egyetértek (az utolsóval is: sajnos ez az egész üzlet, nem is szól másról).
Az aranyhalat nagyívben felejtsd el.
Bár ami azt illeti, én meggondolnám a neonhalat és a mollit/bettát (ugyanis a molli és a betta melegigényesek (25 fok a minimum), ezzel szemben a neonhalnál az optimális hőmérséklet 22 fok). Akkor inkább legyen Vörös Neonhal (ez melegigényesebb, számára 25-27 fok tökéletes - simán tartható bettával).
Alganyaló: ez mit jelent? Mert ha Aymonierii-ről van szó, akkor felejtsd el. Nagyobb akváriumba mehet az Ancistrus, ha viszont kisakváriumod van, akkor inkább Otocinclus kéne.
Különben hány literes akváriumról van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!