Mittöl van az, hogy Mickey Egér Platti már 2. alkalomal szült de mindig halva (befehéredve) születek a kicsik?
Figyelt kérdés
Ez már a második alkalommal van. Pedig ha hasas külön akváriumba teszem fűtés is 24-26 fok közt van+levegő is van talán az nem megfelelő a hő fok?2009. jún. 16. 18:44
1/5 anonim válasza:
Te ha születnek kicsik,és ugylátod nem élnek,húzod is le a wc-n?Idő még magukhoztérnek,elúsznak,elkezdenek úszni,és addig csak csünngnek vagy ilyesmi(egyes fajok.)Én a helyedben várnék egy pár napot 2-3-mat,de ha látod h elkezdtek foszlani,persze kiveheted:).
2/5 A kérdező kommentje:
Szia
nem azonnal vettem ki őket,csak akkor amikor már szétmállottak,és az több volt mint három nap,mikor kivettem őket:(
Több eleven szülő halam van (pl Xiffó,ami most szült legalább 30db)ott minden oké volt és élnek mint hal a vízben!:)
2009. jún. 16. 21:29
3/5 Salx Narval válasza:
Gombafertőzésre utaló jelek, tanácsolnék a vízhez adni konyhasót.(jódmentes) De sajnos az is elképzelhető, hogy a beltenyésztés miatt, egyes példányok nem illetve nehezen szülnek, én még várnék hátha megerősödik. A vízhőfok jó, a tartásához és a szaporításához is. Áthelyezéskor ügyelj arra, hogy azonos legyen a hőfok, és legyenek növények, takarni is tanácsos. 26 foknál, erős levegőztetés kell. Ha ezek után sem sikerül, meg kell próbálni egy másik hallal. Írod, hogy a többinél semmi gond, akkor ez nem tartási hiba. Illetve van még valami, most jutott eszembe. Előfordulhat az is, hogy az apa egy xiphó, és ez is okozhat néha problémát.
4/5 anonim válasza:
Csak okoskodni tudok, mert nem találkoztam még ilyennel, de nem lehet, hogy nagyon más paraméterű vízbe tetted át őket, és ez hírtelen megindította a szülést, de ez még korai volt, és életképtelen kishalakat szült?
Csak egy ötlet: tedd át külön akváriumba már sokkal korábban, az a kevés jódmentes só mehet bele előtte, és úgy próbálkozz. Remélem sikerrel jársz!
Ja és tudok ajánlani egy oldalt: akvarista.hu
Üdv!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat,a tanácsaitokat figyelembe véve,ki fogom próbálni!
Köszönöm!!!
2009. jún. 17. 18:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!