Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy vegyenek nekem egy nagyobb akváriumot?
mondom szerintem inkább cseréld el... vagy add el.. mert egy nagy akváriumba jobb világítás+jobb szűrőberendezés megmegmeg... szóval inkább maradj a kicsi aksinál.. és vegyél bele olyan halakat melyek jól érzik magukat benne:)
ha van kérdéseg nyugodtan írj:)
ma 20:01 vagyok
Nem kötekedésképpen,de ha úgy döntesz hogy akvarista leszel,akkor mielőtt még a halakat az akváriumba teszed,előtte nem árt körültekintő kutatás..Utána nézni,olvasni hogy milyen növényeket milyen halak szeretnek.Minden halakról pontos infót szerezni amelyiket tartani akarsz.Utána nézni,hogy mekkora terület kell,tartható-e más halakkal,ha igen milyenekkel stb.
Én nem az eladót szidnám,hogy becsapott amikor megvetted a vitorláshalat,hanem magamat hibáztatnám,hiszen utána kellett volna olvasni hogy milyen hal is az a vitorláshal.Az első információban már ott is lett volna a válasz,hogy nagy akváriumra van szüksége..
Én ha helyedben a következőt tenném.Mivel még messze nem értesz a halakhoz.A vitorláshalat eladnám,vagy elajándékoznám oda,ahol jó helyen van.
54 literes akváriumot teljesen újjá építeném,és csakis olyan halakkal (figyelve a megfelelő darabszámra) telepíteném amelyeknek ez az akvárium is megfelelő.Az internet ott van előtted,így minden infót rögtön meg tudsz szerezni.
Ha nem tudod milyen halakat akarsz akkor tedd a következőt.Menj el egy akvárium üzletbe,és nézd meg a halakat.Amelyik tetszik,annak a nevét írd fel.Majd otthon jár utána ezeknek a halaknak.Ha van ami megfelelő akkor már meg is van hogy milyen halaid lesznek.
Ha már 1 vagy 2 évet el voltál az 54 literessel úgy,hogy a halaid nem döglenek,és kezdesz "profi" lenni,akkor belevághatsz akár 200 literesbe is.
nem hibáztatnám a kérdezőt sem mert minden kezdővel könnyű elhitetni akármit is, mert az eladó úgy mondja mint aki ért hozzá. Az egyik oszt.társam is 30 literessel kezdett és vett bele egy nagyon kicsi vitorlást, de hamarosan nekem panaszkodott hogy bántja a guppikat és akkor mondtam neki hogy miért és nekem adta és azóta utánaolvas a halaknak amit venni akar. Nálam 165 literben úszkál másik 3 társával.
Kérdezd meg a boltbn hogy ha beviszed akkor adnak-e helyette valamit, és ha azt mondják hogy nem akkor mond azt hogy átvágtak azzal a hallal és nem vásárolsz tőlük többet és menj ki. Valószínű hogy akkor ki fogják cserélni valami kisebbre.
Vegyél a vitorlás helyett törpe gömbhalat. Jó fejek nagyon:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6o1fw..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!