Miért mondják az h a nagyobb akváriumot könnyebb tisztitani?
Sokkal hamarabb hűl ki? Mivan??
Egy akvárium minimális tartozékai: fűtő, szűrő, levegőztető, világítás, aljzat, élő növények
És azért könnyebb takarítani, mert könnyebben beáll az egyensúly, és minél nagyobb, annál jobban be tud állni ez a közeg. Heti 25-30%-os vízcsere, jó szűrés és nincs gond vele, 2 hetente talajporszívózás, de ha már nagyobb ez se szükséges, nekünk a 300 literesben pl elég csak kb. havonta kiporszívózni, de nagyjából mindent lebontanak a hasznos bacik.
Külső szűrőt 150-200 litertől ajánlatos használni, belső ekkor is ajánlott.
második. köszönöm. sokat segitettél.
első. nem értelek.
Az első válaszoló sem mondott hülyeséget, csak gondolom később helyett hamarabbat írt véletlenül. Na mindegy.
Még annyit tennék hozzá a második válaszhoz, hogy én már 100 liter felett mindenképpen javaslom a külső szűrőt, nálam a 70 litereshez is most készül éppen.
Én inkább attól paráznék nehogy leszakadjon az emelet :)
Egy 100 literes ha fel van töltve kaviccsal + vízzel + az akvárium üveg súlya hát úgy összesen van 200 kiló, úgyhogy én annál nagyobbat nem biztos hogy vennék..
De persze attól függ hogy van megcsinálva nálatok a tetőtér, lehet hogy simán bírja.
Lehet kapni ún. léghűtőt 6-8000 Ft-ért, olyan mint egy mobilklíma csak nem 2000 watt a teljesítménye és nyilván nem is olyan hatásos. Én azt használom nyáron, annyit pont hűt a nappaliban, hogy nekem és a halaknak is elég legyen. =)
Ha elutazok akkor megbízok valakit hogy naponta rakjon a 2 literes lefagyasztott ásványvizes palackot az 500 literes akiba, ha 30 fokot eléri a hőmérséklet. De az is max 1-1.5 fokot hűt rajta.
Kisebb akváriumoknál ventillátorral megoldható a hűtés.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!