Szerintetek milyen lenne?
Egy 250l-es profi akváriumot szeretnék össze hozni.
egy szettet össze állítottam mi a véleményetek?
Szűrő: [link]
Akvárium: [link]
Talaj: [link]
Talaj(2réteg): [link] KEVERVE EZZEL: [link]
Fény: [link]
CO2 Sett: [link]
és egy házi reaktor meg egy 15 Kg os CO2 palack
Hát nem tudom miért mondja az első válaszoló, hogy ehhez nem kell CO2, alapból a képen látok pl. hemianthus callitrichoides-t, ami alapból igényli egymaga a co2-t.
Ezek mellett kell még mikro és makro tápozás is.
Hát HC-t nem kell venni bele és és kész. Pont ugyanilyen akváriumot úgysem fogsz csinálni. De nekem ez jobban tetszik, mutatok másikat:
És a jobb 3D hatás eléréséhez ha 100x60cm lenne az alapterület, úgy több dolgot lehetne egymás mögé pakolászni. Könnyebb lenne hegyeket, dombokat építeni.
De az nem biztos, hogy lehet olyan akváriumot kapni, tudom hogy elég standard méretek vannak.
AZ UV-s szűrő és a komolyabb tápozás ütik egymást, az UV fény nem tesz jót a mikroelemeknek. Ez a funkció amúgy is csak extra, szerintem fölösleges. Olyan problémák ellen hatékony, ami egy rendesen ápolt növényesben fel sem merül.
A kevert talajt nem ajánlom, akármilyen hasonlónak is tűnik képen, élőben látni fogod a különbséget és hülyén néz ki vegyesen. Ha nem tudod megfizetni az amazoniát, akkor tökéletesem használható a másik is, ha jó talajtápot választasz mellé. A JBL termék ha jól tudom, tisztán mikroelemes, én keresnék a helyedben egy komplex táptalajt, azok jobbak erre a célra.
Ahogy hable írja, érdemes más arányú akváriumot választani. Ez már csak ízlés kérdése, de szerintem hatalmas szabadságot ad néhány plusz centi is, amikor hátteret-előteret alakítasz ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!