Kaptam egy sziámi harcoshalat ajándékba. Mit csináljak vele?
19:02 - A betta nem ugrál :-D
Amúgy persze, nem is arról volt szó, mennyire bírja ki minél kisebb helyen, nekem egyenként vannak tartva, kb. 2 literben, 1 fiú és 1 lány (tehát külön), kicsi növény van nekik, ami mellett elférnek (a lánynál bambusz), és van helyük felmenni a vízfelszínre, jól érzik magukat, a fiú néha kifeszíti magát a lány előtt :-) Enni reggelente adok nekik. Én nem akarok másféle halat, úgyhogy nekem nem szükséges túl nagy akvárium, ha te gondolkodsz más halban is, akkor minél nagyobbat vegyél, mert ha a betta nem is igényli, de a többi faj igen.
Amúgy én ezt az oldalt ajánlom, elég alapos hobbitenyésztő (még ha nincs is minden menü kitöltve):
De ugranak, azt is olvastam most.
Magyar oldalakon nem találtam semmi hasznosat, de szerencsére tudok angolul és rengeteg amerikai oldalon írják hogy kiugranak.
A betták? :-D Az érdekes lehet, nálunk egyik se (pedig lenne helyük).
Amíg nem volt bettám, én is másképp gondolkodtam róluk, de most már azért tapasztalatból írok, a viszonylag kis helyet ugyanúgy (nem pár deci persze, hanem pár liter), mint az ugrálós dolgot, meg a többit.
De tudod, mit? Fogadd meg, amit akarsz, a többit pedig rád bízom, majd kitapasztalod. :-)
Jó bettázást!
Még egy: [link]
Kössz, a tanácsaidat, de pl a kutyámat sem tartom 5 nm-es kennelben, így a bettát sem fogom 2 liter vízben tartani.
Úristen!!De nagy parasztok vagytok!!Mineek kell le 0%lékolni????!!!!!!ebben mi a rossz:??!!Szia!vegyél neki először is egy akváriumot!Lehetőleg ne gömböt,mivel abban megzavarodnak.Azonkívül vegyél kavicsoz,Hálót,és jó lenne valamilyen növény.Hja és a kaját se felejtsd el!Ha van pénzed akkor vegyél neki szűrőt,levegőztetőt,esetleg egy párt melé.Monndjuk ezek annyira nem fontosak de jó ha van.Hjja és nézz szét a neten:):)
Baby
Büdös ge*cik
Sziasztok! Nem tudom olvassátok-e még ezt, de voltunk ma az állatkereskedésben. Vettünk egy 20 literes akváriumot (csak 3000 forint volt, ilyen íves az eleje, de téglalap alakú), van fedője is, vettünk 2 elő növényt, fagyasztott szúnyoglárvát, granulátumos kaját, egy díszt az akváriumba, hálót, TetraSafe-t, fűtőt. Heti 1 vízcserét javasoltak, mivel szűrőt nem vettünk. Ja meg aljzatot is vettünk, kavicsokat. A halacska nagyon jól érzi magát ebben a nagy akváriumban, már elkezdte felfedezni és vidáman úszkál:) Jó sok pénzt otthagytunk, de ha már megkaptam akkor felelősségel tartozom érte, és a legjobbat akarom neki.
Köszi a sok tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!