Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kaptam egy sziámi harcoshalat...

Kaptam egy sziámi harcoshalat ajándékba. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Milyen akváriumba tegyem? Mik kellenek neki? Mit egyen? Segítsetek, mert nem értek hozzájuk.
2009. máj. 16. 16:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
50%

19:02 - A betta nem ugrál :-D

Amúgy persze, nem is arról volt szó, mennyire bírja ki minél kisebb helyen, nekem egyenként vannak tartva, kb. 2 literben, 1 fiú és 1 lány (tehát külön), kicsi növény van nekik, ami mellett elférnek (a lánynál bambusz), és van helyük felmenni a vízfelszínre, jól érzik magukat, a fiú néha kifeszíti magát a lány előtt :-) Enni reggelente adok nekik. Én nem akarok másféle halat, úgyhogy nekem nem szükséges túl nagy akvárium, ha te gondolkodsz más halban is, akkor minél nagyobbat vegyél, mert ha a betta nem is igényli, de a többi faj igen.

Amúgy én ezt az oldalt ajánlom, elég alapos hobbitenyésztő (még ha nincs is minden menü kitöltve):

[link]

2009. máj. 16. 19:13
 22/30 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Én is így gondolom. Az hogy elvan egy helyen, meg jól érzi magát egy helyen az 2 külön kategória. Ha lesz nem olyan drágán 15-20 literes akvárium akkor inkább azt veszek. Már most megszerettem ezt a kis halat:)
2009. máj. 16. 19:14
 23/30 A kérdező kommentje:

De ugranak, azt is olvastam most.

Magyar oldalakon nem találtam semmi hasznosat, de szerencsére tudok angolul és rengeteg amerikai oldalon írják hogy kiugranak.

2009. máj. 16. 19:18
 24/30 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

Itt mind írják hogy kiugorhatnak ha nincs lefedve az akvárium.

Na máris sokat tanultam:)

2009. máj. 16. 19:20
 25/30 anonim ***** válasza:

A betták? :-D Az érdekes lehet, nálunk egyik se (pedig lenne helyük).

Amíg nem volt bettám, én is másképp gondolkodtam róluk, de most már azért tapasztalatból írok, a viszonylag kis helyet ugyanúgy (nem pár deci persze, hanem pár liter), mint az ugrálós dolgot, meg a többit.

De tudod, mit? Fogadd meg, amit akarsz, a többit pedig rád bízom, majd kitapasztalod. :-)

Jó bettázást!

2009. máj. 16. 19:22
 26/30 A kérdező kommentje:

Még egy: [link]

Kössz, a tanácsaidat, de pl a kutyámat sem tartom 5 nm-es kennelben, így a bettát sem fogom 2 liter vízben tartani.

2009. máj. 16. 19:31
 27/30 anonim ***** válasza:

Úristen!!De nagy parasztok vagytok!!Mineek kell le 0%lékolni????!!!!!!ebben mi a rossz:??!!Szia!vegyél neki először is egy akváriumot!Lehetőleg ne gömböt,mivel abban megzavarodnak.Azonkívül vegyél kavicsoz,Hálót,és jó lenne valamilyen növény.Hja és a kaját se felejtsd el!Ha van pénzed akkor vegyél neki szűrőt,levegőztetőt,esetleg egy párt melé.Monndjuk ezek annyira nem fontosak de jó ha van.Hjja és nézz szét a neten:):)

Baby

Büdös ge*cik

2009. máj. 16. 20:07
 28/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nem tudom olvassátok-e még ezt, de voltunk ma az állatkereskedésben. Vettünk egy 20 literes akváriumot (csak 3000 forint volt, ilyen íves az eleje, de téglalap alakú), van fedője is, vettünk 2 elő növényt, fagyasztott szúnyoglárvát, granulátumos kaját, egy díszt az akváriumba, hálót, TetraSafe-t, fűtőt. Heti 1 vízcserét javasoltak, mivel szűrőt nem vettünk. Ja meg aljzatot is vettünk, kavicsokat. A halacska nagyon jól érzi magát ebben a nagy akváriumban, már elkezdte felfedezni és vidáman úszkál:) Jó sok pénzt otthagytunk, de ha már megkaptam akkor felelősségel tartozom érte, és a legjobbat akarom neki.

Köszi a sok tanácsot!

2009. máj. 17. 11:46
 29/30 anonim ***** válasza:
az a szomorú igazság, hogy a halat nem azért tartjuk, hogy jól érezze magát, vagy mert szeretjük, hanem azért, mert szép. Persze lehet szeretni a halat, de olyan primitív élőlény, hogy fölösleges foglalkozni vele.
2009. máj. 18. 14:01
 30/30 A kérdező kommentje:
Hát te mekkora egy tahó gy*kér vagy, hihetetlen:D Te vagy a primitív, sajnálom:D
2009. máj. 18. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!