Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kaptam egy sziámi harcoshalat...

Kaptam egy sziámi harcoshalat ajándékba. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Milyen akváriumba tegyem? Mik kellenek neki? Mit egyen? Segítsetek, mert nem értek hozzájuk.
2009. máj. 16. 16:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
A bettának jó a gömb, a többi halfajnak nem, tehát ha egyedül tartod, neki jó a gömb. Az én egyik bettámnak egy cukortartót rendeztem be, és nagyon jól érzi benne magát, gyönyörű, főleg, ha kifeszíti az úszóit. De ezeket megtalálod bettatenyésztők és bettatartók weboldalain is és szakirodalomban is.
2009. máj. 16. 17:53
 12/30 A kérdező kommentje:

Akkor majd gondolom kell vízmelegítő is?

A vízbe kell valami szer vagy jó neki a sima csapvíz?

2009. máj. 16. 17:53
 13/30 anonim ***** válasza:
50%

Nem árt a vízmelegítő, nem kell komolyban gondolkodni, elég a legegyszerűbb, csak mérjen legalább 25 fokig. Egy hőmérőt viszont mindenképp szerezz be, ha túl meleg a vize, az se jó.

Az enyémek csapvízben vannak, eddig nem volt baj, de van erre valami szakboltokban, ami megfelelő vízkeménységet és PH értéket biztosít, ha szükséges, kisállat kereskedésben biztos tudnak segíteni, én még nem használtam. Ezt szerintem inkább nagyobb akváriumba érdemes használni.

2009. máj. 16. 17:58
 14/30 A kérdező kommentje:
Köszi. És a klór meg ilyenek? Azok nem ártanak a halnak?
2009. máj. 16. 18:01
 15/30 anonim ***** válasza:
55%
De árt.Én tetra AqaSafe-t használok,vegyél sztem azt,nem olyan drága,és jó is.200l vizet kezelhetsz vele és én 700ft ért vezem.
2009. máj. 16. 18:06
 16/30 anonim ***** válasza:
Árt, csak mindenhol más minőségű a víz, ezért mondtam, hogy kérdezd meg kereskedésben, lehetőleg a közeledben, ott valószínűleg tudják, mert valószínűleg ugyanazt a vizet használják, mint te.
2009. máj. 16. 18:11
 17/30 A kérdező kommentje:
Jójó köszi. Veszek azt is. Meg szerintem egy 10 literes akváriumot, azért én nem akarom cukrosüvegben tartani, biztos neki is kell a tér. Alig várom hogy beszerezzem neki a dolgokat, remélem kibírja holnapig.
2009. máj. 16. 18:12
 18/30 anonim ***** válasza:

Pár érdekesség:

kereskedésben így (is) tartják őket (kibírják):

[link]

és így is lehet őket tartani:

[link]

[link]

2009. máj. 16. 18:28
 19/30 A kérdező kommentje:

Jajj:( Az első kép elég elkeserítő. Lehet hogy kibírják, de gondolom nem ez az ideális nekik hogy 2-5 deci vízben éldegélnek:( Végülis én is kibírnám egy 10 nm-es szobában életem végégig, de nem örülnék neki. Én biztos hogy veszek egy 10 literest.

Amúgy közben utánaolvastam, pont erre a vázás dologra akadtam, elég sok rosszat írtak róla amerikai harcoshalas oldalakon, ilyeneket hogy kicsi, meg sokan nem etetik a halat mert azt hiszik hogy a növények gyökerein él meg hogy nem cserélik a vízet, mert azt hiszik a növény tisztítja, és vízmelegítőt sem lehet berakni. Na én így nem akar állatot tartani. Van egy kutyánk, ő is mindenből a legjobbat kapja, akkor a halacskával is így lesz:)

2009. máj. 16. 18:52
 20/30 anonim ***** válasza:
10%

Lehet tartani gömbakváriumban, valahol pedig lehet tartani kutyaviadalokat. Túl szokták élni azt is. Időnként.

Ne keverjük a "túléli", "elviseli" és "ideális" körülményeket.

Napokat is kibír egy pohárban. Van olyan kereskedés, ahol kb. 1 dl-ben tartják. Nyilvánvaló, hogy ez az állatkínzás kategória.

Lehetőleg minél nagyobb akváriumot válassz, mert ezentúl fogsz állatkereskedésbe járni és meg fog tetszeni egy-két hal.

A betta is élőlény, tehát van anyagcseréje, azaz kell szűrésről is gondoskodnod.

Ha le lesz fedve az akvárium, akkor most fűtésre talán nem lesz szükség. És legyen lefedve. Kevésbé párolog, nem ugrik ki a hal...

Ha a kereskedő rémtörténeteket mesél az élő eleségről, ne hidd amit mond! Valószínűleg nincs neki, nem tudja beszerezni.

2009. máj. 16. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!