Kaptam egy sziámi harcoshalat ajándékba. Mit csináljak vele?
Szia!vegyél neki először is egy akváriumot!Lehetőleg ne gömböt,mivel abban megzavarodnak.Azonkívül vegyél kavicsoz,Hálót,és jó lenne valamilyen növény.Hja és a kaját se felejtsd el!Ha van pénzed akkor vegyél neki szűrőt,levegőztetőt,esetleg egy párt melé.Monndjuk ezek annyira nem fontosak de jó ha van.Hjja és nézz szét a neten:):)
Baby
Köszi a válaszokat, megfogadom a tanácsokat. Egyik barátnőm hozta ajándékba, de semmit nem adott hozzá:( Anyáék most nincsenek itthon, későn jönnek haza, és én csak 15 éves vagyok, kocsi sincs, vezetni sem tudok, állatos bolt meg nem megközelíthető busszal ami még viszonylag közel van itt a kisvárosban.
Most kiöntöttem azt a vizet amibe volt egy kis tálba, remélem ellesz így éjszaka, mert csak holnap tudok elmenni az állatoshoz.
No, akkor kezdjük az elején:
Sziámi harcoshal, vagyis a betták egyik legszebb változata (merthogy többféle betta létezik).
Természetes élőhelyükön ők sekély vízben élnek, kicsi áramlás mellett. Ez azt jelenti, hogy hasonló közegben érzik jól magukat, vagyis ők az egyetlen házilag tartható halfaj, amelyik gömb vagy gömb-szerű akváriumban illetve üvegedényben is megél, illetve kicsi helyen, kicsi akváriumban. Rá - betta-tenyésztő írása alapján - nem érvényes a testméret-vízmennyiség hagyományos akvarisztikai aránya. Pont amiatt, ahonnan származik. Levegőztető neki ha nem nagy akváriumban és több hallal, csak önmagában, kis helyen tartod, NEM SZÜKSÉGES, mivel ő labirintkopoltyús, ez azt jelenti, hogy a víz felszínére felúszva a levegőből tud oxigént nyerni. Ezt a szájformájából is látod, felfelé nyíló. A másik ok, amiért nem szabad neki áramlást rakni a vizébe, hogy az úszói nem bírják az erős áramlást. Kis akváriumba nem kell szűrő se, elég a heti 1-2 vízcsere. Növény ajánlott viszont kis helyen is, illetve valamilyen aljzat.
Olyan táplálékot érdemes venni neki, amit a víz felszínére felúszva el tud fogyasztani, tehát ami nem süllyed le az aljzatba, mert nem tudja, vagy csak nehézségek árán tudja onnan feleszegetni (a szájformája miatt).
A többit a másik válaszoló linkjein megtalálod, vagy ha rákeresel google-n, több hasonló oldalt is találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!