Egy 50l-s akváriumban tarthatok együtt sziámi harcoshalat guppikkal?
egyik ismerősöm direkt arra tartotta a guppiait hogy a sziámi velük játszadozzon^^ elemorzsiának tudod így izgalmasabb^^
de szerintem ne ha nem akarod hogy megegye őket (:
Első vok.
Úgy tudom, a hímek különösen agresszívak, szerintem szegény guppik terítéken végzik majd. Inkább tudod mit csinálj? Nem tudom, működik-e, de tölts egy strapabíró, lyukmentes nejlonzacskóba vizet, és tedd bele a sziámi halat. És így helyezd be, zacskóval együtt az akváriumba. így el van különítve, de közben tulajdonképpen a többi hal között van, így LEHET, csak LEHET, hogy megszokja a jelenlétüket. Bár ahogy elnéztem őket a múltkor egy állatkereskedésben... Két sziámi hal volt egymás mellett, de ÜVEGFALLAL elkülönítve, és még így is folyton egymásnak akartak esni... :P
A sziámiról néha azt mondják bántja a többieket néha nem ez változó. Szóval szerintem megér egy próbát! Tedd be és folyamatosan figyeld, ha bántaná valamelyiket vedd ki!
Az a hat algaevő hal mi?
Ha törpe szívóharcsa maradhat.
Ha anci akkor azonnal add el őket, vagy vidd vissza!
Az ancistrus sp.-nek minimum 80-90liter kell!
Én nem nagyon ajánlom.
Igaz ugyan az is, -mint ahogy elhangzott- hogy a Bettáknál eléggé egyedfüggő az agresszió, de ahogy céloztál is rá, a fátyolos úszonyúak gyakrabban kiváltják ezt a viselkedést.
Ezen kívül ebbe az akváriumba nem kéne több halat rakni.
Az algaevők még nőhetnek, a guppik szaporodnak, szóval könnyen túlterhelheted a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!