Hogyan magyarázzam meg neki?
-10 literes akvárium,
-egy ilyen szűrő: [link]
-2cm vastagon 4-10mm-es kavics
-1 db ilyan növény (nagyon pici elsárgult) [link]
-3 zebradánió,5 neonhal(kék),1 molly,1 párduccsík,1 almacsiga
világítás nincs.. a halak vmi száraztápot kapnak...:(
monndtam neki... h ez nagyon nem jó és h csak kínozza őket...és megmutattam neki a díszhal.info-t h lássa h ezeknek a halaknak mik az igényeik... dev ez nem érdekli őt... aztán ma átmentem hozzájuk és láttam h az akvárium egy polcban van és h olyan sötét volt h nem is láttam a halakat.. az akvárium csak félig volt tele... volt benne 2 döglött neon... :(((
aztán szólat az anjának h vmit kéne csinálni.. erre az anyja azonnal felpattant és szólt neki h takarítsa ki.. ez így történt: kihalászta a halakat.. kiszedte a növényt, a szűrőt.. belerakta a halakat és a növényt egy hideg cspvízes tálba... majd a szűrőszivacsát kitisztította...
a kavicsikat kiszedte és ecetet öntött rá.. majd 4xátöblyítette.. az akváriumot beáztatta ecetes vízbe..várt 10 percet... majd mindent visszapakolt...kívéve a halakat... mert még rakott a vízbe vízelőkészítőszert .. utána ebédeltünk.. aztán belepakolta a halakat és adott nekik kaját.... ennyi...
mikor ezt csinálta. mondtam neki h hetente kéne a viznek a harmadát lecserélni.. meghogy 30l-alatt nem szabat halat tartani... de ő nem akarta elhinni...(ő az osztálytársam)
nekem az akváriumom 40 literes van benne 4 szivárványos guppi(1 hím 3 nőstény),4 törpeszívőharcsa.. és kb 1 liter jávai moha meg vasfák...stbstb.. a szűrőm eheim 2012-es belsőszűrő...
szerintetek hogyan lehetne megoldanni h ne kínozza őket...(ez télleg nem kamu ... léccci segítsetek!!!)
Megmonndtam neki h én tudok egy halas oldalt (AKVARISTA.HU) ahol ingyen eladhatzja őket.. a szűrőt meg az akváriumot meg odaadja nekem.. és én monnjuk fizetek neki 2000-ft ot.. erre ő monntda h szereti a halait... és hogy nem tud mit tenni ... a halak nem hosszú életűek csak 2-3 hónapt élnek
ja ezt elfelejtettem van benne még 1 almacsiga..
(ez onnan jutott eszembe.. mert azt is mondtam h az almacsigárt tartsa meg.. és csak a halakat adja el...)
Hát, ha mutattad neki diszhal.info-n a várható élethosszt, például neonhal esetén:
8 év, és ezt nem fogja fel, akkor azt tanácsolom, hogy inkább ne barátkozz ilyen értelmi szintű emberekkel.
A másik, hogy a szüleivel beszélj inkább, nekik mutasd meg, hogy mi nincs rendben, és hogy ezt nem lehet így csinálni.
hívd ki rájuk az állatvédőket...
vagy amikor legközelebb takarítja az akváriumot lopd el a halakat, mond azt hogy megdöglöttek és vidd haza őket magadhoz :D
vagy kezd el lejáratni a suliban.. mond meg hogy szart sem tud az akvarizmusról, meg hogy ällatkínzó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!