Milyen az akvariumom? Tetszik? Bocs a rossz minosegert!
Vitorlásnak tényleg nagyon kicsi... Hány literes is? Mert csak így ránézésre mondom.
Tarts benne az akvárium méretéhez való halakat
Vedd ki a dekorkavicsot
Vedd ki a kagylókat, mert keményítik a vizet, amit a trópusi halak nem szeretnek.
Tegyél egy fehér papírt háttérnek, vagy ha az tetszik, akkor lehet kapni kisállatkereskedésben /amt már mondtak előttem is/ ilyen növényes papírt.
Osztom Eszti97 véleményét. Ezzel az akváriummal nagyon sok probléma van, de a legfontosabb az, hogy a vitorlásnak nagyon nagyon kicsi ez a hely. Azokat min. 150-200 literes aksiban lehet tartani, és legalább 4-5 db-ot ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Ez az akvárium ránézésre nem több, mint 40 liter, és szegény hal egyedül van... A növény kevés benne, nincs meg a halak biztonságérzete. A kagylókat és azokat fehér színű kavicsokat ki kéne venni a magas mésztartalmuk miatt. Egy megbízható forrás a vitorláshal tartásáról: [link]
Vagy vegyél egy nagyobb akváriumot, vagy ajándékozd el a vitorlást, mert ezek között a körülmények között nagyon hamar el fog pusztulni =/
Az egyik legborzasztóbb akvárium, amit valaha láttam. Néhány napon belül döglött lesz az összes halad.
A vitorlást, ahogy mondták, 200 literben kellene tartani.
Más nem vette észre, de van ott egy thorocatum harcsa is, aminek 300 liter az alsó határ, 20 centisre nő basszus!
A vitorlás lágyvízi hal, a kagylók pedig keményítik a vizet.
Azonnal hagyd abba, amit csinálsz. Ha kicsit is érdekelnek a halak, azonnal vidd vissza őket a kereskedésbe. Olvass ki 1-2 könyvet (www.akvarista.hu e-bookok, Horn-Zsilinszky: Akvarisztika), aztán kezdd előről az egészet....
1.Nincs háttér. A fal látszik.
2. A külső szegély azért van mert szilikonalvan összeragasztva és ha nem volna akkor az látszana. Kül. így kaptam.
3. 3 éve éldegélnek nálam.
Éldegélnek, de nem éppen ideális nekik :/
Legalább a kagylókat szedd ki és tedd az akvárium mögé a falhoz ha azt akarod úgy nézzen ki mintha benne lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!