Igaz, hogy, ha egy halat gömbakváriumban tartok, az állatkínzás?
Figyelt kérdés
Mondtam anyunak, hogy szeretnék egy sziámi harcoshalat gömb akváriumba. És ő mondta, hogy valahol hallotta, hogy a hal számára az kínzás. Ez mennyiben igaz? És, ha igaz, miért kínzás?2011. aug. 12. 22:06
11/24 Doruss válasza:
Különben az, hogy a halaknak pár mp-s a memóriája, már rég bizonyították, hogy nem igaz.
Különben a gömbakváriumba nem igazán tudsz tenni szűrőt, fűtőt, ami elengedhetetlen. Nem lehet rendesen berendezni, csak úszik körbe-körbe, és ahogy a hal által keltett hullám a falról körkörösen visszacsapódik, összezavarja, stresszt okoz.
12/24 anonim válasza:
"Különben az, hogy a halaknak pár mp-s a memóriája, már rég bizonyították, hogy nem igaz."
"stresszt okoz"
Hiteles forrás? Tényleg érdekelne a dolog, de így bemondásra nem hiszek el semmit.
13/24 anonim válasza:
Ha van egy xifód egy 1 köbméteres ömbakváriumod, akkor az állatkínzás, de ha van egy 30 literes kockában akkor nem. Barmok.
14/24 anonim válasza:
hát nem is tudom... nekem 24 óra múlva is pontosan emlékeztek, hol kaptak kaját.
15/24 Salx Narval válasza:
Neked nincsenek halaid, hogy hiteles forrásra van szükséged?
16/24 Salx Narval válasza:
Nem annyira a gömb formával van a baj, hanem azzal, ha ehhez még szűk hely is társul.Nyilván semmi bajuk nem lenne a halaknak egy megfelelő méretű jól felszerelt göbakváriumban. De hol kapsz ilyent? Egyszer láttam kiállításon egy 150 literes tengeri akváriumot szuper módon felszerelve,kb 80 liter volt maga a hasznos víztér, 3D félköríves háttérrel tetőbe épített elektronikával és világítással, törésbiztos üvegből. Ebben a halak csak félkörívben tudtak úszni,ill a sziklák repedésein tudtak átúszni a hátsó oldalra.Körbejárható,minden oldalról látványos mesterien berendezett cucc volt.Szerinted mennyi volt az ára, csak az üres szettnek? :D
17/24 anonim válasza:
megfizetthetetlen. De nekem a félkörívesek nem tetszenek, nem lehet oldalról megkukkolni, és torzít is olyan fejfájósan.
18/24 Salx Narval válasza:
Hát igen, igazad van, mert bármennyire szuper cucc volt és profin megmunkált üveg, bizony még ez is torzított.Ez ott ahol kiállították, egy társalgó közepén jól mutatott, de egy lakásban már borzasztóan giccses hatású lenne.
19/24 anonim válasza:
Nekünk egyszer volt egy halunk, amit gömbakváriumban tartottunk, szépen be volt rendezve,kavics, növények, meg minden, oké szűrő nem volt, de rendszeresen cseréltük a vizét és kb egy- másfél hét után eltávozott köreinkből a drága Béla (így hívták a halat). Utána pár hétre hallottam, hogy nem lehet gömbakváriumban tartani, mert beledöglik az a szegény hal :((
20/24 Salx Narval válasza:
Ezt természetesen nem a göbakvárium védelmében írom, de szegény Bélátok akkor is megdöglött volna, ha történetesen kocka alakú akváriumban lett volna.Ha ennyi idő alatt megdöglött, ott más dolgok is közrejátszottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!