Igaz, hogy, ha egy halat gömbakváriumban tartok, az állatkínzás?
Él nem tudom képzelni hogy miért lehetne kínzás...
Lehet hogy a sziámi harcoshalnak pont kínzás, az elég kényes fajta amúgy is.
Vegyél aranyhalat, annak 1mp-ig jó a memóriája. Az mire körbeúszik a gömb akváriumban háromszor flashel rá hogy hol van:D
Tavaly március elején változott az állatvédelmi törvény, amely ezt előírja.
Rendelet:
Kedvtelésből tartott állat: a rendszertani besorolásától függetlenül minden olyan állat, amelyet nem kizárólag tudományos kutatás, állati eredetű termék előállítása, igavonás, teherhordás, természetvédelem, géntartalék- védelem és – eb és macska kivételével – közcélú bemutatás céljából tartanak, tenyésztenek, forgalmaznak, továbbá az az állat, amelyet más kedvtelésből tartott állat táplálása céljából tartanak és szaporítanak, valamint a nem gazdasági céllal tartott haszonállat, és a vadászatra használt állat.
Tilos:
ebet tartósan 10 négyzetméternél kisebb területen,
ebet tartósan 4 méternél rövidebb eszközzel kikötve,
gerinces állatot kör alapú kalitkában,
gerinces állatot gömb alakú akváriumban tartani.
Értem :) Jelenleg négyzet akváriumunk van sok kis hallal, meg persze nagyobbakkal. :) Viszont én nagyon szeretem volna sziámit, mert nagyon szép kis teremtmény, de a többihez nem rakhatom be, mert megeszi őket. :/
Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettek! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!