Az nem állatkínzás, ahogy a bettákat néhány halkereskedésben tartják?
Idézet az állatvédelmi törvényből: "A kedvtelésbõl tartott állat tartási helyének olyan méretûnek kell lennie, hogy az állat fajára jellemzõ mozgási igényét ki tudja elégíteni. " Sajnos ez nincs részletesen kifejtve, egyesek szerint a Betta mozgásigényének elég 3 deci víz. Viszont van egy része a törvénynek, ahol meghatározzák, mennyi víz kell egy halnak. 20 cm-es méretig centinként 2 liter vizet kell számolni, tehát egy akár 7 centisre növő Bettának minimum 14 liter kell.
Tehát elvileg nem szabályos pár deci vízben tartani Bettát. De jelenleg semmi esély nincs rá, hogy ezt be is tartsák. Az állatvédelmi szempontokat még kutyáknál se nagyon tudják betartatni, pedig egy fokkal jobban megmozgatják az emberek érzelmeit, mint a halak. Nálunk népszokás a karácsonyi pontyot élve hazavinni és hagyni a szatyorban fuldokolni. Az emberek nem szokták meg hogy érző, szenvedő lényekként tekintsenek a halakra.
http://www.youtube.com/watch?v=mwpizFF8nfo
Én ezt az akváriumszettet is felháborítónak tartom, nincs három liter és elvileg a hal állandó lakhelyének szánták:
Hát igen, a kereskedésekben sokszor tartják rossz körülmények között az állatokat(ez a megoldás nem csak kicsi helyet biztosít, de fűteni és tisztán tartani se lehet). Viszont ott jobb esetben csak 1-2 hetet kell kibírniuk.
Ahova én járok (mondjuk nem egy nagy bolt) ott más halakhoz teszik be egyesével nagyobb akváriumokba.
A válasz írója 93%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:18
Háth igen. Épp a múlt héten láttam valamelyik nap az egyik bevásárlóközpontban, hogy az az akvárium, amelyikben az élő halakat tartják, annyi hal volt benne, hogy szó szerint vizet nem lehetett látni! Erre jön az eladó, mert valaki kért élő halat, és nagyot néztem, amikor kikapja az akváriumból, és csak úgy élve beleteszi egy táskába. Háth mondom szerencsétlennek nem elég hogy nyomorognia kell, de még 1 órát kínlódik míg elpusztul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!