Durva lúgosodás. Kíváncsi vagyok a folyamatra. Mitől? Részletek ->
120 liter, hal létszám maximumon, levegöztetés belső Eheim szürövel + pumpa porlasztókővel (gyengébb fajta), növények közepes mennyiségben, CO adagolás NINCS semmilyen formában, tápozás van mértékkel, fény beépitett (felsőgagyi-középalsó kategória), csereviz csapviz (10NK, 7,5 pH körül), NK, pH stb mérés eddig nem volt. (természetesen mostmár a cserevízre is figyelek)
Most beújitottam a mérőkre, mert komoly gondjaim voltak a növényekkel is, meg a halakkal is (oké, részben a nyaralás alatt túlmelegedett viz miatt). a pH-m gyakorlatilag elég durva... a neptun mérőskáláján nem megtalálható, magyarul 8-nál több... az összkeménység 23NK.
KÉRDÉSEM: Milyen folyamat befolyásolja a viz ilyen mértékü ellúgosodását? a CO adagolás hiánya? a hőmérséklet? a viz elkeményedése? a növények tápmennyisége? mégis mi? nagyon érdekel maga az a körforgás, aminek a végeredménye ez.
Még csináld azt, hogy rakjál félre sima csapvizet egy vödörbe állni 1-2 napra és utána mérj rajta egy ph-t.
Kicsit több lesz az értéke, mint a frissen kifolyó csapvíznek, mert csomó dolog kipárolog belőle. De kérdés, hogy úgy mennyi lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!