Hogyan lesz a gyümölcsből alkohol? (Itt főleg arra a kémiai folyamatra gondolok, ahogy a pálinkát készítik)
Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 10:56
2/2 anonim válasza:
Az érett gyümölcsöt egy hordóba teszik ahol elkezd erjedni az élesztőgombák hatására a cukortartalma és etilalkohollá alakul.15% alkoholnál többet a gombák nem tudnak elviselni és leáll az erjedés ekkor ezt a levet eresztett maszát a cefrét pálinkafőző berendezésben ledesztillálják legalább kétszer. Ekkor kapnak 50-60%-os pálinkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!