A borkészítés során a metil-alkohol milyen arányban keletkezik? Illetve hogyan lehet hozzájutni a metil-alkoholhoz?
Figyelt kérdés
Egy krimi regény írásába kezdtem és fontosak a részletek a hitelesség miatt. olyan Agatha christi féle... Vegyészek válaszait várom!2011. jún. 14. 15:35
1/3 Ludens válasza:
Az a pektintől és az erjestés fajtájától függ. A direkttermő szőlők több pektint tartalmaznak, és így a metilalkohol is nagyobb mennyiségben fordul elő bennük. Azt hiszem gyógyszertárban is lehet venni metil alkoholt vagy modellező boltokban a modellek üzemanyagaként árusítják
2/3 Ludens válasza:
Azt viszont sajnos elfelejtettem leírni hogy én nem vagyok vegyész.
Jó írást!
3/3 anonim válasza:
Ludens: attól még jól írtad, diplomától függetlenül.
Kedves kérdező: az, hogy a metil-alkoholhoz hogy lehet hozzájutni, arra vontkozott, hogy vonható ki a borkészítés során, vagy arra, hogyan lehet egyéb, külső forrásból beszerezni? Utóbbira az előző válaszoló írt lehetőségeket, ezen kívül rengeteg egyéb felhasználása van az iperban, ezért akár laborból is lehet lopni, vagy a fagyállóban is rengeteg van (éppen ezért mérgező). Utóbbival remekül lehet bort hamisítani, és akkor a borban kiemelkedően sok metanol mutatható ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!