Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen sügért rakhatok még be...

Kiki81 kérdése:

Milyen sügért rakhatok még be 100l-es aksiba?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy 100l-es aksit berendezni! Ajándékba kaptam 1pár ivarérett zebrasávos / Amatitlania nigrofasciata - Zebrasügér/ sügért! Milyen "színesebb" amerikai sügért rakhatok be melléjük? Sügéres akvaristák kérlek segítsetek! Köszönöm
2011. júl. 19. 22:15
1 2
 1/13 Dioxyde ***** válasza:
Szerintem ez így jó 100 literre 1 pár ,ha nagyobb lenne az akvárium akkor lehetne bele több halat venni.
2011. júl. 19. 22:33
 2/13 Platypus ***** válasza:
100%
100 liter elég kicsi, én nem javaslom semmiféle más sügérfaj társítását. A zebrák szinte folyamatosan ikráznak, és olyankor 100 litert simán ki is sajátítanak maguknak. Inkább rakj melléjük algaevőket, azokkal nem szoktak balhézni.
2011. júl. 20. 02:59
 3/13 Salx Narval ***** válasza:
Úgy-úgy, ahogy írták ők teljes mértékben uralni fogják az akváriumot és ikrázáskor minden halat elkergetnek.Képzeld el amikor az ivadékok elkezdenek úszni,össze vissza az akváriumban, az anya követi őket a nagy hím pedig minden halnak nekimegy aki 30cm-nél közelebb kerül a rajhoz, még a kezedet is támadja.300literben is gondot okozott az ikrázás, mert mint írtam , ha elindul a raj, követik őket a szülők.A kisebb testű rajban élő halakat nem zavarták, azok szépen kitértek előlük, de bizony a vitorlásokat rendesen stresszelte a helyzet.Most teljesen külön tartom a párt 200literben egy kisebb raj baltahasú lazaccal (13 db ) ők állt fent úsznak, így nincsenek veszélyben.Sajnos nem hiszem , hogy ennél kisebb akváriumban ez megoldható lenne.
2011. júl. 20. 03:45
 4/13 Salx Narval ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni, ha csak nőstényeid lennének, akkor nyugodtan tarthatnál mellettük más sügéreket, akár a saját színváltozataiból, mer különben teljesen békés halak.Talán érdemes lenne megválni a hímtől és helyette pár lánnyal bővíteni a csapatot, ill ebben az esetben bármi szóba jöhet társhalnak, amit 100literben tartani lehet.Kerüld a nagytestű különböző nemű halakat, 100 liter kevés ehhez.Azt ugye tudod, hogy 10 évig is élhetnek, tehát így tervezz.
2011. júl. 20. 04:04
 5/13 anonim ***** válasza:

100 literesben nem tarthatsz sügéreket, csak apistogramma féléket és csigasügéreket. Afrikai és nagyobb testű amerikai sügéreknek már több száz literes akvárium szükséges. Nekünk 300 literes van Malawi-tavi sügérekkel, meg van benne egy kisebb acara csapat is.

Ha sügérezni szeretnél, akkor ne 100 literesben gondolkozz, mert nem fog sok jó kisülni belőle. Ugyanis nagyon területvédők, képesek szétszedni egymást ha kis helyen vannak tartva. A másik meg, hogy megnőnek 12-15 cm-esre is, az amerikai sügérek 30-40 centisre is megnőhetnek.

[link]

2011. júl. 20. 10:18
 6/13 Platypus ***** válasza:
A csak nőstények tartását sem javaslom, ugyanis képesek nemet váltani! Én egy csapat nőstényt tartottam évekig békében, aztán az egyik hímmé alakult, párba állt egy csajjal, nekiálltak ikrázni és hülyére szekálták az összes többit. És később amikor a saját ivadékaik is elértek egy kort, azokat is ki kellett menteni, mert már meg is ölték volna őket a szülők, ha maradnak.
2011. júl. 20. 10:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Nemigazán ajánlom hogy más sügért is tegyél melléjük.Ahhoz kicsi ez a 100 liter.Vagy megtartod ezt az 1pár zebrasügért és semmi mást nem raksz melléjük(esetleg ancikat) vagy elajándékozod és tarthatsz mondjuk csigasügéreket.100 literben egy nagyon szép kolóniát összehozhatsz.
2011. júl. 20. 13:18
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tudom hogy pici a 100l! De egy fél évig még várnom kell egy 170l.-re! Gondoltam addig "szoktatom" Őket a társasághoz! Az egyik ism.nek volt benne rot-rot és yellow is! (tom hogy azok afrikaiak)De ha rakok bele sok búvóhelyet???
2011. júl. 20. 18:45
 9/13 anonim ***** válasza:
A helyen fognak pont veszekedni sokat. Ne tegyél bele többet. Nem kell őket szoktatni. Majd szépen fokozatosan veszel hozzájuk még. De mondjuk én még a 170 literesbe se nagyon pakolgatnék...270-be már esetleg. 170 literesbe esetleg vennék még melléjük plusz 1 pár zebrasügért és ennyi, sügérből nem többet.
2011. júl. 20. 19:39
 10/13 Salx Narval ***** válasza:
Kedves Platypus, csak a kíváncsiság kedvéért, milyen fajta sügér volt amelyik átalakult hímmé? Nem lehet, hogy az hím is volt, csak még nem volt ivarérett? Nem állítom,hogy tévedtél, csak én még nem találkoztam ilyennel, ezért érdekelne.Kérdező, amíg nincs nagyobb akváriumod, addig maradjanak ketten, ha van rá lehetőséged, akkor inkább 300literben gondolkodj és ne 170 ben,mármint ha más sügéreket is szeretnél.Hidd el nagyon zavarni fogják egymást, ha párba állnak.Nálam a 300literes akváriumnak majdnem a felét védték, nos ez alapból nagyobb terület, mint az akváriumod.
2011. júl. 21. 04:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!