Megcsináltam a zöld gyepet az aksiba. Halakat rakhatok bele?
Szóval ilyen lett:
- 2 fénycsővet raktam a tetejére (36watt az elég?????).
Élőben világosabb, mint a képen.
- Vettem CO2 tablettát is. Azt már most rakjam bele?
- Van benne egy vízmelegítő 27 fokon. Az jó hőmérséklet?
- Halakat rakhatok bele már most, vagy előbb kell még valami szert belenyomni a vízbe?
- Milyen növényt rakjak még bele szerintetek?
Fénycső az úgy van, hogy
1db JBL 60centis 18wattos,
és 1db sima fénycső, ami volt itthon.
ez így összesen 36watt, szerintem elég világos, de a "hemanthus" növénynek nem tudom, hogy elég lesz e.
hja és az akvárium nem olyan nagy mint a fénycső,
az aksi az csak 51 centi széles.
Ha kifejezetten akvarisztikai célra gyártott táptalajt tettél be akkor az a halaknak semmi bajt nem okoz. Én azért még a halak beengedése előtt tennék bele vízelőkészítőt.
Egyébként mutatós akváriumot hozál össze. Grat
A gyep neve: Hemanthus, és ott vettem a podmaniczky utcában. Az Eötvös utca és a körút közti részen a díszhal boltban.
Ezt gyapotban adták, de mondjuk a gyökere ennek se valami nagy, leszedtem róla a gyapotot, és egy keveset hagytam rajta, hogy valami összetartsa mikor beültettem.
Elméletileg ha megnő hosszúra, azt le kell vágni, és a levágott szárakat meg beledugni a talajba kicsit arrább, és akkor úgy lehet szaporítani. Szóval fölfele biztos nő, de oldal irányba magától nem tudom hogy fog e nőni. :)
Hja, nem túl stabil, egy nagyobb hal simán ki tudja túrni, az biztos.
Ma még vettem még a westend legfölső emeletén, a főbejárat mozgólépcsőhöz a vízeshez közel, ahol a nyuszik vannak kirakva, 3féle szőrős hínár növényt, mindjárt lefotózom.
Meg beraktam egy teszt halat is, még nem döglött meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!