Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért bántja a hím vitorlásom...

Miért bántja a hím vitorlásom a nőstényt? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mind2 vitorlás ivarérett, és már ikráztak is együtt. De kb. 3 hónapja a nőstény nem ikrázott, és a hím nagyon agresszív lett vele szemben! A nőstény már rettenetesen meg van tépve, úgyhogy most már elválasztottam őket. Egy 84 l-es akiban vannak, és eddig minden rendben volt! Csak az utóbbi időben lett ilyen a hím. Már a lámpát sem tudom felkapcsolni náluk, mert azonnal megvadul, most meg már lekapcsolt lámpa mellett is ilyen. Már odáig jutottunk, hogy el fogom adni a hímet, mert a nőstény kb. 2és fél éve megvan és nagyon szeretem, a hímet pedig karácsony tájékán választottam az ikrázó nőstény mellé. Kérlek segítsetek! (a vízhőm. 26-28 fok, 2 hetente cserélek vizet, de most az érettségi miatt ez elmaradt, 3 szifó, 2 platti, és 1 hím kakadu van mellettük, ritkítottam a növényeken is, hogy nagyobb helyük legyen)
2011. júl. 1. 14:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ahogy mondod, lehet, hogy 60 literben szaporítják, de ahogy szintét leírtad, utána nagyobb helyre teszik őket, mivel tartónasan nem bírják elviselni a szűkös helyet.

Elhiszem, hogy életképes utódok születtek, egy ember is képes megszülni a börtönben, egy wc-ben, akárhol, ez nem jelenti azt, hogy jól is érzi magát. Főleg nem hosszú távon.

Ha utána olvastál és tisztában vagy vele, hogy nem tudod biztosítani a megfelelő körülményeket, miért vágtál mégis bele? Miért nem szaporítasz bettát vagy mézgurámit például? Nekik még a hely is elég lenne...

2011. júl. 1. 22:48
 12/12 A kérdező kommentje:
Valójában miután leikrázott a nőstény vitorlásom, akkor jutott eszembe, hogy talán ezt meg lehetne próbálni, de egyébként nem volt betervezve. Ezért nem is bántam, hogy szinte (volt mellette egy másik vitorlás is, csak fátyolos volt, úgyhogy egyértelmű volt, hogy őt nem tarthatom meg, úgyhogy őt elajándékoztam a barátomnak, akinek nagyobb akija van) egyedül nőtt fel, mert nem szaporítási célra vettem! Egyelőre nincs hely betta v gurámi szaporításra, mert rengeteg kis ananász xifóm meg kis plattym van. Igazából az egész lakást teleraknám akváriumokkal, de a háziak nem nagyon örülnének neki!:) Sajnos én is tudom, hogy kéne egy nagyobb akvárium nekik, de jelenleg ez még nem megoldható!
2011. júl. 1. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!