Miért bántja a hím vitorlásom a nőstényt? Mit tegyek?
Hát, itt csupán annyi a probléma, hogy téged csak az érdekel, hogy neked mi a jó, hogy neked vitorlás kell. Az, hogy esetleg az ő igényit is megnézd, az már túl nagy meló lenne.
1. Egy párnak a minimum 150 liter. Ez a minimális biológiai szükségletük, a kisebb egyszerűen állatkínzás. Ez nem egy olyan dolog, hogy valaki kitalálta, hogy aki ezt nem engedheti meg magának, annak ne legyen vitorlása. Csak megnézték a méretét, a habitusát, a természetes életkörülményeit, és ennyire jött ki a MINIMUM. Egyészségesen viszont 300 literben társítható egy normális csapat. Nem csoda, hogy idegbeteg, hiszen szenved.
2. Ha egy kicsit is utána olvastál volna, tudnád, hogy párválasztóak, náluk nem úgy működik, hogy beteszel mellé egyet, ráadásul olyan helyre, ahol már alapból nyomorognak, aztán majd jó lesz. Nem fogják már elfogadni egymást, sőt, szerencsétlen senkit nem fog már elfogadni maga mellé.
Ha azt néznéd, hogy minek tudsz megfelelő helyet biztosítani, és nem azt, hogy te mit akarsz, akkor nem lennének ilyen problémák.
Köszönöm a válaszod utolsó válaszoló!
Igen sajnos igazad van, de lehet kihagytam azt, hogy ők már nagyon sokszor ikráztak és életképes utódok születtek! Egyébként alaposan utánaolvastam a vitorlások tartásának és tenyésztésének is! Lehet hallottál is róla, hogy a vitorlásokat 60 literes aksiban szaporítják és majd utána rakják őket nagyobb akváriumba! Ja, és a párválasztással is tisztában vagyok az esetükben, de nekem régen (és még most sem) nem állt rendelkezésemre akkora akvárium, hogy legalább 6 kis vitorlást rendesen fel tudjak nevelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!