Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez a növénypárosítás jó lenne?

Hektor98 kérdése:

Ez a növénypárosítás jó lenne?

Figyelt kérdés

30 literes iwagumiban Hemianthus Callitrichoides Cuba

Hemianthus Micranthemoides

Eleocharis Parvula

Glossostigma Elatinoides

Easy Carboval tápozok, a világításom 22W

2011. jún. 5. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Azt tanácsolom szűkítsd a növénypalettát max 2 előptéri növényre, és egyféle háttérnövényre.

A másik meg az, hogy a szerencsétlen cubát minden le fogja nyomni.

2011. jún. 5. 21:20
 2/5 A kérdező kommentje:
mivel a talaj hátul kb. 10 cm magas lesz, ezért gondoltam, hogy az Eleocharis- t és a Hemianthus Micranthemoides- t teszem háttérnövénynek.
2011. jún. 5. 21:33
 3/5 Platypus ***** válasza:
Se a fény, se a tápozás nem elég. Legalább 30 watt, de inkább egy kicsit több kéne, illetve macro és mikroelemes tápozás a carbo mellé, illetve rendes táptalaj és általános talaj.
2011. jún. 5. 21:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Apró kavicsban nekem nem maradt meg a HC, aztán ezt a táptalajt vettem:

[link]

Előszőr próbáltam 39Watt fénnyel, Sera florena folyékony táppal, CO2 nélkül. Keveset tápoztam, mert voltak benne kis halak, garnélák és nem akartam vegyszerezni őket.

A növények megvoltak, de túl lassan nőttek és nem voltak igazán szépek. A Micranthemoides csak fölfele nőtt, azt mindig ketté kellett vágnom, és benyomni mellé, hogy több legyen. A glosso volt az egyetlen, ami futott oldalra is, amire azt hittem, hogy fog nekem valamiféle szőnyeget alkotni, de 2-3 hónap mulva elkezdett néhány levele sárgulni.

Aztán újítottam megint.

Most 45 literben 54 watt fény van, élesztős CO2, ProFito folyékony táp és Liqui Carbo.

Most úgy látom mintha szebbek lennének a növények.

A Glosso sem sárgul, a HC világosabb zöld lett. Egészségesebben, jobban néz ki minden.

Úgyhogy kell ezeknek minden. Sok táp, sok fény, és CO2.

Enélkül 100 évig várhatsz hogy szőnyeget alkosson.

2011. jún. 6. 00:42
 5/5 A kérdező kommentje:
én talajnak JBL Manado- t szeretnék
2011. jún. 6. 14:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!