Ez a növénypárosítás jó lenne?
30 literes iwagumiban Hemianthus Callitrichoides Cuba
Hemianthus Micranthemoides
Eleocharis Parvula
Glossostigma Elatinoides
Easy Carboval tápozok, a világításom 22W
Azt tanácsolom szűkítsd a növénypalettát max 2 előptéri növényre, és egyféle háttérnövényre.
A másik meg az, hogy a szerencsétlen cubát minden le fogja nyomni.
Apró kavicsban nekem nem maradt meg a HC, aztán ezt a táptalajt vettem:
Előszőr próbáltam 39Watt fénnyel, Sera florena folyékony táppal, CO2 nélkül. Keveset tápoztam, mert voltak benne kis halak, garnélák és nem akartam vegyszerezni őket.
A növények megvoltak, de túl lassan nőttek és nem voltak igazán szépek. A Micranthemoides csak fölfele nőtt, azt mindig ketté kellett vágnom, és benyomni mellé, hogy több legyen. A glosso volt az egyetlen, ami futott oldalra is, amire azt hittem, hogy fog nekem valamiféle szőnyeget alkotni, de 2-3 hónap mulva elkezdett néhány levele sárgulni.
Aztán újítottam megint.
Most 45 literben 54 watt fény van, élesztős CO2, ProFito folyékony táp és Liqui Carbo.
Most úgy látom mintha szebbek lennének a növények.
A Glosso sem sárgul, a HC világosabb zöld lett. Egészségesebben, jobban néz ki minden.
Úgyhogy kell ezeknek minden. Sok táp, sok fény, és CO2.
Enélkül 100 évig várhatsz hogy szőnyeget alkosson.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!