Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyi eleséget adnátok ennyi...

Mennyi eleséget adnátok ennyi halnak?

Figyelt kérdés

12 császárlazac, 12 vörös neon és 1 db kifejlett hím anci.

Fagyasztott eleséget kapnak többnyire, hetente egyszer élőt, és egy nap semmit. Jelenleg 1 egész kockát kapnak (abból a fajtából a soron következőt, ahol 6 különböző fagyasztott dolog van egy táblában). Emellett heti 1 vagy 2 alkalommal forrázott zöldséget is kapnak.

Az az érzésem, hogy többet is ennének, bár amúgy nem néznek ki rosszul és aktívak is. Viszont azt is tudom, hogy a legtöbb hobbista túletetei az állatait...

Akinek nálam több tapsztalata van, ennyi halnak többet adna?

jan. 20. 17:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Tök amatőr laikusként kérdezem, csak érdeklődöm: miért kell eg, napot kihagyni? Akkor nem éheznek?

Hiszen a tengerben sem hagynak ki egy napot sem, ott is minden nap esznek valamit.

jan. 20. 20:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem éheznek egy nap alatt, még egy teljesen üres vizesüvegben sem éheznének ennyi idő alatt... az ő anyagcseréjük más, mint a miénk, és még egy embernek sem lesz semmi baja, ha egy napig nem eszik. Ha a halak 2 hétig nem kapnak enni, akkor se lesz semmi bajuk.

És az akváriumban mindig van annyi alga, hogy abból is csipegetnek, bár alapból nincs bealgásodva az akvárium, de valamennyi alga minden vízben van, ezek a fajok pedig vegyesevők (növényi és állati eredetű táplálékot is fogyasztanak).

Az elhízás sokkal veszélyesebb rájuk nézve (mellesleg az emberre is), mint ha egy napig nem esznek.

jan. 20. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Köszi a választ! És a tengerben is kihagynak napokat maguktól?
jan. 20. 20:40
 4/7 A kérdező kommentje:

hát, először is ezek édesvizi halak :)

Másodszor, a legtöbb állat azért vadon összehasonlíthatatlanul többet mozog, mint fogságban tartva.

Nálam egy 120 literes térben úszkálnak, nem egy brutál nagy folyóban, és nem kergetik őket a ragadozók, nem kell sodrással szemben úszni, nincs lehűlés, mert egyenletes 26 fok a vízhőmérséklet...

Ez kb. olyan, mint hogy ha valaki egész nap kapál meg rakja a ganét, aztán megeszik fél kiló kenyeret meg egy fél oldal szalonnát, és nem hízik el, én meg irodában dolgozom, és ha csak ránézek egy szalonnára, már attól hízok fél kilót!

(még annyit, h a hazai halak pl. ha lehűl a víz, akkor hetekig, hónapokig sem vagy alig táplálkoznak, és mégse halnak éhen)

jan. 20. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:
25%

Minek is tettél fel ide kérdést, ha ennyire szakértő vagy?

Am én nekem 11 halam van, ebből 5 neon, én mindennap etetem Őket.

Én csak száraz kaját adok nekik, lemezes tápot, ancinak meg nagyobb lemezest ami lesüllyed a fenékre. Szoktam még szárított vizi bolhát adni nekik.

Sztem jobb ha mindennap adsz nekik kevesebb kaját mintha kihagysz.

Az állat nem olyan, hogy beosztja a kaját, hanem addig eszik amíg bír. Náluk nincs hó vége, most kevesebbet eszünk...

Ha elfogy a kaja hirtelen, mert kihagysz egy napot, akkor kialakul náluk a versengés ami stressz forrás.

Mikor kezdtem én is így csináltam, egy razbórám rá is ment erre, szanaszét harabdálták.

jan. 21. 06:12
 6/7 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ha egy nap kihagyás miatt egymást ölik a halak akkor ott valami más baj van (főleg ha még csak nem is mondjuk agresszív sügérekről van szó hanem razbórákról…). Egy nap az szinte semmi, sokan konkrétan csak 2 naponta etetnek. Ahogy írod is a halak sokszor addig esznek míg tudnak mert a vadonban nem tudhatják mikor esznek legközelebb s ez az ösztön megvan bennük.

Lehet az csak egy gyenge, beteg példány volt s a többiek kinézték maguknak. De lehet az volt a baj ,hogy alacsony tápanyagú kajákat adsz mert sokszor a tápok, de főleg a szárított cuccok fő eleségnek nem a legjobbak. Persze megeszik, megtelnek, de tápanyagból annyit nem kapnak. Fagyasztott meg élő dolgok sokkal jobbak. Léteznek jó tápok meg nem rosszak az algatabletták sem, de én csak néha, kiegészítésnek ajánlom.

Kérdező, ha a halak egészségesek, nem soványak s nem is kövérek akkor nem kell többet adni. Persze lehet próbálkozni mert talán elmegy még egy kocka is, de figyelj oda. Ha már kezdik meghagyni, nem annyira érdeklődők akkor ne erőltesd. Sokkal jobb ha jó alkatúak vagy akár picit soványak jó étvággyal mintha elhíznának s meghagynák a kaját.

jan. 21. 08:48
 7/7 anonim ***** válasza:
49%

Túl telepített akvárium volt, a kereskedésben mindenképp 2x6 hatos rajt ajánlottak, nem számoltak az ancival ami 2-3 normál halhelyet foglal (50 lityós akva).

Sajnos azóta el kellett búcsúznom 3 haltól, egy pótolva lett, de 5 darab neon és 5 db razbóra is szépen elvannak.

jan. 21. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!