Szerintetek ez jó így? (lent)
akvárium üveg tetővel: kb 4500ft
AN IC heater 50 w fűtő: 2800ft
Eheim pickup 2006 szűrő: 4175ft
Világítás: -resun mini 11w:5290ft
-blau mini 18w: 6900ft
növények: 2 gömbmoha,
2 bacopa monnieri
cryptocoryne vízikehely
ja és az akvárium 45 literes, neonhalas lenne
Kevés a szűrés
Sok a fény
Nem jó a neonhal.
milyen szűrőt ajánlasz?
és miért sok a 11w?
miért nem jó a neonhal?
Nem, sajnos nem jó.
1. Ennyi pénzért nagyobb akváriumot is vehetsz, és kell is venned mert neon halnak minimum 50 liter kell 5-6 db-nak. Azonban, mivel rajhalról van szó érdemes 8-10 db-ot tartani. Ha a 8-10neonon kívül más halat is szeretnél már ez is kicsi lesz. Szerintem minimum egy 64 literessel kezd. Abban az egyensúlyt is könnyebb fenntartani.
2. Így már a szűrű sem jó, egy eheim pickup 2010 v 2012 is elférne benne. Fűtőnek jó az 50 W esetleg 75W de így sem lesz vele probléma szerintem.
3. A világításnál 1 kis mértékadó: 1W/L világítás felett erős, 0,5W/L világítás a közepes, alatta gyenge.
Szerintem ezeknél a növényeknél 1 közepes világítás elférne, tehát pl.: 64 liter esetében 3db is mehetne ezekből a lámpákból. Esetleg próbálj egy jobb ár-érték arányút keresni, ha ez így túl drága lenne, de hozzáteszem, hogy kb. ez az akvárium legdrágább eleme.
Majd írd le, hogy végül is mit sikerült beszerezni!
Pick up -ból egy 45-ösbe kell a 2008-as, tökmindegy mi a gyári ajánlás.
A világításhoz a 18 W-osat is írtad, azt hittem mindkettő lesz... a 11 W nem sok.
A neonok nagy úszók, kicsit kicsi nekik ez a tér. Nem olyan eget rengetően vészesen, de nem a legjobb.
Az úgy jó.
De neonokból max 6, meg aljzat lakónak pl. 6 Pigmeus cory.
Előző vagyok.
Mondjuk egy ilyennel:
majdnem ugyanott vagy. Csak szűrőből kell kicsit jobb, mint az ajánlottak. Viszont szerintem a műanyag tető szebb, abban is van 15 W világítás, meg adnak egy hőmérőt, meg alá polifómot.
-resun mini 11w:5290ft <-- ebben nem cserélhető az égő, ezt ne vedd meg, mert van rá 1 év gari, de aztán mit csinálsz ha kiég? Veszel egy újat?
A 18 Wattos jó lenne, olcsó, de megmondom őszintén, én a 45 literes akváriumba inkább ezt venném -->
26Watt
És ez az egy lámpa elvinné az egészet, habár nem olcsó, de ebbe normális cserélhető 6500K-s kompakt izzó van, 100 évig is jó lesz, mert ha kiég, akármikor tudsz venni bele másik izzót olcsón a Tungsramban.
És egyáltalán nem sok 26 Watt 45 literbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!