Egy 60 literes akváriumba ti milyen halakat raknátok neonok mellé?
Figyelt kérdés
és ne jöjjön senki azzal, hogy kicsi az aki blablabla...
értelmes válaszokat szeretnék
csapathalakat, közepes méretűeket szeretnék
2011. máj. 10. 21:18
31/32 Salx Narval válasza:
Szép kis vita kerekedett a dologból.:D Én sem tartom kényes halnak az ékfoltos razbórát, de neked inkább a törpét ajánlanám, vagy hasonló kisebb testű halakat.Ez nem azt jelenti, hogy pár darab nem élne meg benne, de mint ezt már előttem leírták, nem erről kellene , hogy szóljon az akvarisztika.A xifó pedig végkép nem ekkora akváriumba való.Nem az akváriumod méretével van a baj, hanem azzal, hogy nagy úszóteret, dús növényzetet igénylő és nagy csapatban élő halakat szeretnél együtt tartani benne.Szerintem is rengeteg kistestű hal tartható 60 literben, csak körül kell nézni.Biztosan akad olyan is, amelyik megtetszik.Ha megnézel 30-40 darab ékfoltos razbórát, vagy neont együtt úszni, megérted miért mondom, hogy 8-10 db ezekből a halakból, nem igazán mutatós, de még ennyinek is szűk lenne a hely.Nem akarom pártolni azt a válaszadót, akinek kicsik maradtak a xifói a nagy hely ellenére, de sajna nem biztos, hogy kizárólag a rossz körülmény az oka.Rengeteg hal van a piacon sérült génállománnyal és a 6-7cm, még nem is a legrosszabb verzió, pláne, hogy szaporodik.Én is bevásároltam már hasonló halakat.Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nyugodtan tartsuk a xifókat 60 liter vízben, de azt sem, hogy csakis ő lehet a hibás mert rosszul bánt velük.SN.
32/32 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
de úgy döntöttem, hogy 10 serpalazacot veszek melléjük
2011. máj. 11. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!