Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 60 literes akváriumba ti...

Egy 60 literes akváriumba ti milyen halakat raknátok neonok mellé?

Figyelt kérdés

és ne jöjjön senki azzal, hogy kicsi az aki blablabla...

értelmes válaszokat szeretnék

csapathalakat, közepes méretűeket szeretnék

2011. máj. 10. 21:18
1 2 3 4
 21/32 Toto652_89 ***** válasza:
0%

A Xifó nem nő nagyobbra a kisujjadnál... az nem nagy :)

Különben is... egy hal akkorára nő, amekkorára az élettere megengedi...

2011. máj. 10. 22:28
 22/32 anonim ***** válasza:

Utolsó, szerintem te a szifót kevered a plattival. Ez az utolsó mondat meg mégis mit jelentsen? Nem az a célja egy akvaristának, hogy minél természetesebb körülményeket teremtsen? Remélem nem a gömbakváriumban aranyhalat tartó kategória vagy te is.

[link] -> szifó

[link] -> platti

2011. máj. 10. 22:34
 23/32 anonim ***** válasza:
47%
Te normális vagy? Te sem nőnél meg egy kinti budiban akkorára, amekkora majom most vagy. Ha számodra az az akvarisztika értelme, hogy egy halat a szükséges életterénél kisebb helyre szorítva megakadályozd az egészséges fejlődését, fojtogasd a saját ürülékében, akkor csak gratulálni tudok. Azért van 150 literes medence előírva a xiphonak, mert ekkora helyen tartható egészségesen.
2011. máj. 10. 22:36
 24/32 Toto652_89 ***** válasza:
18%

"Csak" 800 Literes akváriumunk volt, és igen Xifó, nem Platti.

Te utóbbi, te meg tökjó, hogy egy embert hasonlítasz össze egy hallal...

Nem nem az a cél, de mivel hal, ezért megél egy kisebb akváriumban is ha az van neki.

Azelőtt egy jó kicsi 100 literes akváriumba voltak pl vitorlások is, ahhoz képest szép nagyok lettek, és úgy is jól érezték magukat, még szaporodtak is volna.

Aztán miután meglett a 800 literes abban akkorák lettek mint a tenyerem... ha ezt egy ember megcsinálja azt megtapsolom.

Egy állatból sosem lesz ember, (mégha sok hülye így is gondolja) és nemhogy nem lehet, nem is szabad emberként bánni velük!

Egy kicsit gondolkozz mielőtt efféle okos hasonlatokat kreálsz.

2011. máj. 10. 22:57
 25/32 Platypus ***** válasza:
100%
Utolsó, ha neked csak kisujjnyira nőtt meg a xifó, akkor nagyon elrontottad a dolgokat. Egy kifejlett xifó 10 centi hosszú és vagy 4 centi széles. Ha neked kisujjnyi maradt, az azt jelenti, hogy olyan sok volt az ammónia a vízben, hogy nem tudott a mérgezéstől megnőni. Nem az akvárium mérete határozza meg a halak testméretét, hanem a víz minősége. A xifó az egyik legmozgékonyabb halfaj, amit akváriumban tartunk, nem érdemes spórolni a hellyel. Annyi sok szép hal van ami passzol a kisebb akváriumokba is, miért kell azt a néhány fajt erőltetni, amit konkrétan állatkínzás bezsúfolni ekkora helyre? És miért kell mindenáron másoknak is javasolni? Senki sem veszít semmi létfontosságút az életéből, ha nem xifót rak a 60 literes akváriumába, hanem valami odaillő halat.
2011. máj. 10. 23:11
 26/32 anonim ***** válasza:
52%

Senki nem gondolja, hogy egy állatból ember lesz, de egyes tulajdonságokat össze lehet hasonlítani, aztán akinek van annyi esze, az megérti a példát. Van, aki arra törekszik, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsa azoknak az élőlényeknek, amikért felelősséget vállalt. Aztán van, aki azt hirdeti, hogy az állat igényeit semmibe véve is életben tudja tartani, aztán még bizonygatja is, hogy milyen boldog, büszke rá. Szánalmas.

Nem értem, miért kell olyat javasolni, ami egyértelműen rossz, mikor kb. 100 halból lehet választani, ami viszont illik a 60 literbe?

2011. máj. 10. 23:13
 27/32 Toto652_89 ***** válasza:
0%

Platypus:

Igen... a vízben lehetett valami... szaporodtak mint a nyúl de nem nőttek 6-7 centinél nagyobbra.

Na, Murr... veled meg inkább abba is hagyom mielőtt lesüllyednék a szintedre és megvernél a rutinoddal...

2011. máj. 11. 00:07
 28/32 Platypus ***** válasza:
100%
Keress már magadban egy cseppnyi emberi jóérzést. Állatokról beszélünk, nem a legjobb pörköltrecept vagy fényképezőgép a vita tárgya. Ha nincs igazad, akkor éppen állatkínzást népszerűsítesz. Ha nekünk nincs igazunk, akkor egy kicsivel jobb sorsuk lesz azoknak a halaknak, mint a minimális igényük. Ez szerintem egyáltalán nem lehet rossz dolog senki szemében, aki egy kicsit is szereti az állatokat.
2011. máj. 11. 00:25
 29/32 anonim ***** válasza:

Az ékfoltos az ki fog ugrálni az akváriumból és előbb-utóbb elfogy.

Nem biztos hogy neked közepes méretű kéne, csak még nem láttál nano halakat élőben, és azért hiszed.

Kérdezz rá egy boltban hogy milyen nano halak vannak és nézd meg azokat is. A legtöbbjük csapathal és lehet belőlük venni akár 25 db-ot is.

2011. máj. 11. 02:17
 30/32 anonim ***** válasza:
A páncélosharcsát sem lehet kettesével tartani, mert rajhal... min 5-6 db kell belőle. Én is tartottam kicsi akváriumban xifot, de akkor még nem tudtam akkor mik az igényei az akvárium méretét tekintve. Aztán kijavítottam a hibát, már nem tartok xifot, mert tudom, hogy a jelenlegi akváriumom kicsi lenne neki, minek kínozzam? Azt szeretném, ha a halaim a lehető legjobb körülményeket kapják, bár még mindig van sok tanulnivaló, és sajnos hibák is becsúsznak de amit tudok, megteszek.. Amig az ember tudatlanségból csinál butaságot, az addig még elnézhető. De aki tudja, mi lenne a helyes, és akkor sem hajlandó hallgatni a jó szóra, na az már hibás! Nem jó, ha nem fogadod el a kritikát, hisz az építő is lehet..
2011. máj. 11. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!