TENGERI kerti tavat nem lehet csinálni?
Sose láttam még olyat.
Mi lenne, ha kiásnék egy hatalmas tavat, és sós vízzel feltölteném, mint a tengerekben, és telepítenék bele korallokat, halakat?
Persze hatalmas szűrővel, aminek van teljesítménye.
Meg lehetne oldani, vagy tengeri kerti tavat sosem csináltak, és nem is tudnak?
Már csak a hőmérséklet miatt sem lehet megvalósítani szabad téren, tehát a többi részletről nem is érdemes beszélni.
Persze ha van néhány(száz) milliód, építhetsz egy fűtött üvegházat, kazánházzal, szűrőházzal és csinálhatsz tengert :)
Érdekes gondolat.
Csak találni kell hozzá egy lelkes szponzort.
Én meg zebrát szeretnék tartani a kertben. Biztosan jó fűnyíró lenne.
Egy kerti tó túlságosan ki van téve a változó környezetnek. A tengereknek pont az az egyik fő jellemzője, hogy a hatalmas méretek miatt szinte alig vannak változások. Egy kerti tóba esik az eső, néha még savas is, belehullik ez-az, felkavarhatja a szél...stb. Még édesvíziben se nagyon van olyan példány, ami igazán stabil lenne.
Idehaza a földrajzi helyzetünk miatt a korallok fényiégényét a nap nem tudná ellátni -> halott ötlet.
Egyébként Portugáliában már készítettek ilyet, bár az inkább földbe süllyesztett akvárium volt. Ha meglelem, belinkelem.
Attól, hogy beleöntesz x tonna sót, szerintem egy tó nem lesz tengeri. Azt a flórát nem tudod szerintem csak úgy megteremteni, max. ha tengervizet hozol.
A korall meg szerintem teljes képtelenség. Nem nő meg egyik napról a másikra, ráadásul beszerezni is elég körülményes. A vizet ráadásul állandó hőmérsékleten kellen tartanod.
"Persze ha van néhány(száz) milliód, építhetsz egy fűtött üvegházat, kazánházzal, szűrőházzal és csinálhatsz tengert :)"
Na, akkor üvegház, azt fűtöm plusz leások a földbe fűtés csöveket. s hatalmas tengeri fénycsöveket.
Oké, hogy milliók/milliárdokba kerülne, de a kérdés inkább az, hogy MEGOLDHATÓ-e rövid, vagy hosszú távon a tó fenntartása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!