Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Szeretnék házilag csinálni a...

Szeretnék házilag csinálni a tengeri malacomnak egy jó nagy ketrecet, mert most sajnos aqváriumban él szegénykém :S Fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá. Ötletek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 30. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
pff...sehogy xd
2010. jan. 30. 12:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább vegyél egyet a boltban. Valószínű jobb is lesz, és még talán olcsóbban is megúszod.
2010. jan. 30. 12:24
 3/6 anonim válasza:

Szia!

Én is csináltam a malacaimnak házilag egy hááát, nem ketrec volt, hanem egy hatalmas "láda". Bútorlapból lett megcsinálva. Nem bonyolult szerintem. Csak csinálsz neki négy oldalt, meg egy aljat, és összefogatod. Az enyém ragasztva lett, de végülis bármilyen más módon is össze tudod fogatni, és nagyon jól bírta. Takarítani is könnyű volt. Az egyik rövidebbik oldala plexiből lett megcsinálva, így még ki is láttak, és nem kellett szegénykéimenk mereszteni a nyakukat felfelé, ha ki akartak látni :) Az itatót is könnyen be tudtam rakni, fúrtunk egy lyukat a bútorlapra, bedugtam rajta a csőrös itatót, és dróttal megfogattam. Ja, és még azt hozzá tenném, hogy használt bútorlapból lett megcsinálva az egész, így szerintem olcsóbb, mintha megvennéd. Meg szerintem ez azért is jobb, mint a ketrec, mert legalább a forgácsot sem tudják szétszórni. :)

Remélem tudtam segíteni! :)

2010. jan. 30. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem jó neki az akvárium is ,ismerőseim abban tartják,

tegyél be neki inkább valami kis odút ahova betud menni,enyémnek is mindig volt benn.

[link]

2010. jan. 30. 12:37
 5/6 anonim válasza:

Szia!

A 12:34-es hozzászóló vagyok. Itt egy link arról, hogy az enyém, hogy nézett ki.

[link]

2010. jan. 30. 12:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát a bútorlapos megoldás szerintem hosszú (de már közép-)távon sem jó, mert a forgács nem szív fel minden nedvességet, ellenben a bútorlapok igen, így aztán idővel kellemetlen szagok fognak terjengeni szegény állatka körül és a ládika alja is szétrohad.

A fressnapfban mindig vannak akciók, amikor néhány ezer forintért lehet profi ketrecet kapni, illetve ha kitartóan keresgélsz a neten, előbb-utóbb találhatsz valakit, aki jelképes áron vagy akár ingyen is odaadja a használt ketrecét. Én inkább ezek valamelyikét javaslom.

Ha jó ketrecet akarsz a kedvencednek, otthon drágább elkészíteni, mint akár a boltban újonnan megvenni.

Amúgy, ha apukád ügyeskezű és hegesztőtrafótok is van, hobbihálóból (vasháló) összehegeszti a ketrecet (kis ajtót, ne felejtsen el betervezni az etetéshez!). Elég az oldalfalakat, és a tetejét, az alja majd üvegből lesz, hogy könnyen tudd mosni, fertőtleníteni. A ketrecet elviszitek olyan helyre, ahol vállalnak profi festést (a nevét nem tudom, de először elektrolitos oldatokban áztatják, így különféle alapozó bevonatokat kap, utána pedig ha jól tudom, "ráégetik" a festéket). Akváriumkészítőnél megrendelsz egy akkora alapot, ami a fémketrecednél éppen csak nagyobb (a ketrec külső kerületével majdnem pontosan megegyezik az üveg"tálca" belső kerülete), így mindenféle hókuszpók nélkül beleállíthatod a ketrecet az üveg alapba. Az üveg oldalfalak kb.15-20 cm-esek legyenek, így nem csapja ki a forgácsot, amikor ugrabugrál. No, ha ezeket összeszámolod, már lehet, hogy két vadiúj ketrecet tudsz venni.

2010. jan. 30. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!