Kb fél-1 literes gömb alakú üvegben lehet akváriumot csinálni?
Figyelt kérdés
1-2 halra gondoltam max,mi az alapfelszerelés egy akváriumba? A díszletet meg hasonlókat hagyjuk,a technikai/létfenntartó részére vagyok kíváncsi,ami tényleg nagyon kell bele...még soha nem volt akváriumom,és találtam egy gyönyörű üveget,innen jött az ötlet,de nemtom hogy fogjak hozzá és milyen és max mennyi halat tegyek bele...segítenétek?2011. ápr. 30. 17:07
11/15 A kérdező kommentje:
most olvastam,hogy törvénybe ütközik a gömbakvárium...hát akkor ennyit a halakról...köszönöm mindenkinek a gyors választ^^
2011. ápr. 30. 17:32
12/15 anonim válasza:
Olyan 20 literben már lehet vízinövényeket tartani, esetleg néhány vízicsigával, de nem egyszerű feladat. Kell hozzá egy lámpa, energiatakarékos izzóval (daylight megnevezésű, kb. 20 wattos megfelel a célra). Illetve egy levegőztetőt is venned kell hozzá, szivacsszűrővel. Halat 30-50 liter között profik (vagy állatkínzók) tartanak, kezdőknek 80-100 litertől ajánlott.
14/15 anonim válasza:
Mini növényt rakhatsz bele, de annak is 3 naponta kell vízcsere, mert berothad.
Úgy egyébként egy 45 literes akváriumba már 15db nano halacska jól elfér, boraras fajok pl. de abba se érdemes 2cm-nél nagyobb halakat tenni.
Ez már egy jobb méret, csak ebbe nem látsz semmit, mert nem átlátszó, de pl teknősöket lehetne tartani benne szerintem :)
Halat meg téglalap alakú akváriumban.
15/15 Platypus válasza:
Készíthetsz belőle többféle, nagyon látványos floráriumot. Ha a vizes környezet fog meg, akkor a rovarfogó növények vagy a wabi-kusa passzol bele. Az utóbbi nagyon érdekes dolog, mocsári növényeket nevelnek egy földlabdán. Ha nem ragaszkodsz a vízhez, akkor kaktuszok és pozsgások mehetnek bele, sivatagi környezetben. Aztán lehet mohákkal és zuzmós faágakkal is berendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!