Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kb fél-1 literes gömb alakú...

Kb fél-1 literes gömb alakú üvegben lehet akváriumot csinálni?

Figyelt kérdés
1-2 halra gondoltam max,mi az alapfelszerelés egy akváriumba? A díszletet meg hasonlókat hagyjuk,a technikai/létfenntartó részére vagyok kíváncsi,ami tényleg nagyon kell bele...még soha nem volt akváriumom,és találtam egy gyönyörű üveget,innen jött az ötlet,de nemtom hogy fogjak hozzá és milyen és max mennyi halat tegyek bele...segítenétek?
2011. ápr. 30. 17:07
1 2
 1/15 gfero ***** válasza:
54%
abba nem lehet tartani semmit még a levegőztető fűtő se fér el benne nemhogy még 2 hall úszkáljon benne
2011. ápr. 30. 17:13
 2/15 A kérdező kommentje:
:( kár...mekkora egyébként a nagyonminimum?
2011. ápr. 30. 17:15
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez az üveg arra jó, hogy ráhúzd egy izzóra, vagy kompakt fénycsőre a wc-ben.

Ha mindenképpen élőlényt szeretnél tartani benne, rakj bele vizet, és rakd ki az ablakba.

Lesz benne egy kis alga. Azt egy ideig talán életben tudod tartani.

... halat... remélem ez a része csak poén-

2011. ápr. 30. 17:15
 4/15 anonim ***** válasza:

Ezt az ötletet AZONNAL felejtsd el!

Mert ha tennél bele, akármilyen halat is, az állatkínzás lenne,és igen rövid időn belül elpusztulna!!!!

2011. ápr. 30. 17:16
 5/15 anonim ***** válasza:
Rakj az aljára színes zöld üveggyöngyöket, aztán rakj bele 1 szerencsebambuszt, nagyon jól mutat. Nekem is van az ablakban 1, akárki vendég jön, keresik benne a halat. :)
2011. ápr. 30. 17:19
 6/15 anonim ***** válasza:

Egy 10 literesben már van 1-2 növényfajta, amiven lehet próbálkozni.

Ugyanez a helyzet a halakkal 25 liternél. 1-2 fajtát (persze nem egyszerre) lehet benne tartani, de ezeket (nano halak) nem a legegyszerűbb beszerezni.

Kb. 50-60 liternél már 5 másodpercnél hosszabb idő felsorolni a tartható halakat. De stabil vívminőséget annál is nehéz.

Egy kezdőnek a minimum kb. 100 liter.

2011. ápr. 30. 17:21
 7/15 A kérdező kommentje:
nem piszkálni kell,segíteni..mivel soha nem voltak még halaim,csak teknőseim,ezért nemtudok olyan alapdolgokat,hogy pl mekkora mozgás/élettérre van szüksége egy halnak...és szeretném tudni,mivel állatbarát vagyok és mindent meg szeretnék adni annak a jószágnak,aki a környezetemben él...ezért jöttem ide és kérdeztem meg...ha egy kereskedőhöz megyek be,ő lehet h csak el akarja adni a halait és aztmondja h oké..és 2nap után elpusztulnak...és ilyet nem szeretnék..ha nem tudom biztosítani az életteret,nem tartok halat..ennyi...nagy akváriumot meg nem szeretnék mert kicsi vagyok hozzá,ezért kérdeztem h mennyi a minimum méret...köszönöm az eddigi válaszokat
2011. ápr. 30. 17:22
 8/15 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 17:19

nekem most egy gyönyörű orchidea van benne,kis vörös kavicsokkal az alján,most kaptam és azon gondolkodtam,mit tudok beletenni,ha az elhervad,innen jött az ötlet

2011. ápr. 30. 17:25
 9/15 gfero ***** válasza:
25 litertől lehet de egy kezdőnek ez nem megfelelő mert minél kisebb annál nehezebb rendben tartani a víz paramétereit.egy kezdő akvárium min.50 liter kell hogy legyen.
2011. ápr. 30. 17:28
 10/15 anonim ***** válasza:

Ez a virág dolog nem rossz ötlet, de inkább az otthon-kert kategóriában kéne kérdezni, hogy minek elég fél liter földlabda.

Akváriumot, se halasat, se hal nélkülit nem lehet belőle csinálni.

2011. ápr. 30. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!