Milyen halacskákat tegyek az akváriumba?
úgy gondoltam veszek 1 72 literes aksit de semmi elképzelésem sincs milyen növény illetve halat tegyek bele...
kezdő vagyok ezért könnyen tartható halAKAT tartanék
Kezdésnek raknék bele 3 hím guppit, és 6-7 nőstényt. Ők úgyis szaporodni fognak, és még olyan 10-12 neonhalat.
Esetleg algaevőnek rakhatsz bele törpe szívóharcsát, de ők már kicsit kényesebbek, de el lehet velük boldogulni.
Esetleg 1 betta hím és 3-4 nőstény és 10-12 neonhal.
betta nőstényből mért kell 3-4?
azért mert unalomba kergeti őket vagy mi?
igen erről olvastam
már nagyon szeretnék akváriumot és kb 5 napja egész nap csak az akvarisztikai oldalakat böngészem :))
de most azt vettem észre , hogy a neonhal hőmérséklet szükséglete 20-24 de a bettának 24-28... az jó ha az egyiknek maxon a másiknak minimumon van a hömérséklete?
és betták és neonok mellé nem lehetne pár Széles hátú fogasponty?
Neonhal helyett én inkább a Vörös neonhalat javaslom.
Ez még szebb, mint a "sima" neonhal, valamivel nagyobbra is nő, és ami a legfontosabb: melegvizi hal (úgy mint a Betta),tehát 26 foktól felefelé szereti a vizet.
Igen, a neonhal kicsit rizikós, de egy jó termosztátos fűtővel be lehet állítani egy "aranyközéputat" .
A vörös neonhallal viszont az a baj, hogy annak egy kicsit nehezebb a tartása, mert a "társa" a "sima" neonhal tökéletesen beakvarizálódott a magyar vízkeménységre, míg a vörös nem teljesen ezért neki lágyítani kell minimálisan vizét, de már sokan csapvízben is sikeresen tartották.
oké
köszönöm szépen a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!