Tegyek az akváriumba vagy ne?
Figyelt kérdés
Anyukámék új albérletébe volt egy üres akvárium tele kagylóval sok csigaházzal és kövekkel, de úgy hallottam hogy a kagylók és hasonlók keményítik a vizet, most akkor tegyek bele vagy ne vagy csak keveset? Mivel lágyíthatom a vizet ha rakok bele?2011. okt. 26. 17:20
1/7 anonim válasza:
igen, keményítik a vizet, de ha nem raksz bele sokat, akkor annyira nem vészes. Ioncserélt, vagy forralt vagy ozmózis vízzel tudod lágyítani. Állatkereskedésben, tescoban lehet kapni.
2/7 anonim válasza:
A legegyszerűbb, ha nem rakod bele. Felkeményíteni és visszalágyítani egyrészt dupla meló, másrészt ha nem mindig pont ugyanolyanra lágyítod, azzal többet ártasz, mint ha keményen hagynád.
Vagy ha elég nagy az akvárium, esetleg megcsinálhatod csiga sügeresre, azok bírják a keményvizet, meg a csigaházakat.
3/7 anonim válasza:
Nem szabad belerakni. A vizet pedig hülyeség lenne így lágyítani, mert egyrészt drága lenne mérni, másrészt pedig állandóan változnának a paraméterek.
Ráadásul ronda egy édesvízi akváriumban a tengeri csiga. Tedd szépen elé, azzal senkinek nem ártasz.
4/7 A kérdező kommentje:
Kagylóhéjat se tegyek bele? az olyan szép illene bele, nem az egészet gondoltam csak 2-3-mat.
2011. okt. 26. 19:37
5/7 anonim válasza:
Az sem jó, ráadásul az éles is, kárt tehet a halakban. Ha mindenképpen akarod, 2-3 legyen benne, de szerintem szebb dekorációt is ki tudnál találni. Például egy szép fűzfaág fel tudja dobni az akit.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. okt. 27. 11:46
7/7 anonim válasza:
malawi sügéreknek se szabad kagylókat rakni mert azt hallottam hogy nekik kell a kemény víz ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!